Domov
 

Sporočila za javnost

Novice

natisni natisni pišite nam pišite nam rezervacija termina rezervacija termina

1.3.2016: Nov korporativni slogan Banke Sparkasse d. d.

Nedavna raziskava zadovoljstva in zvestobe strank banke Sparkasse je pokazala visoko zadovoljstvo naših strank nad pristopom svetovalcev, njihovo strokovnostjo in prijaznostjo.

 

Banka Sparkasse d. d. bo tudi v prihodnje gradila svojo strategijo na bolj osebnem odnosu do svojih strank, zato se je tudi odločila za spremembo korporativnega slogana, ki bo od 1. marca 2016 naprej: »Kar šteje, so ljudje.«. Z novim sloganom bomo tako še bolj zrcalili sinergijo med posluhom za želje strank ter delovanjem zaposlenih v banki. Omenjeni slogan je tudi skladen s sloganom avstrijske Kärntner Sparkasse iz Celovca, največje lastnice banke Sparkasse.

 

Banka Sparkasse d. d.

 

 

4.12.2015: V decembru dobrodošlica s piškoti na ulicah osmih slovenskih mest!

Od 4. do 27. decembra nas boste lahko srečali na glavnih ulicah osmih slovenskih mest, kjer ima banka Sparkasse svoje poslovne enote.

Promotorji banke Sparkasse bodo mimoidočim, ki si bodo vzeli čas, da rešiijo kratko anketo podarili slastni piškot, ki smo ga spekli bančniki ob letošnji kampanji Sladke dobrodošlice.

S promocijsko akcijo želimo nadaljevati komunikacijo sporočila "Dobrodošli v banki Sparkasse" ter se v mestih, kjer ima banka poslovne enote še bolj približati ljudem.

24.11.2015: Nov bankovec za 20 €

V sredo, 25. novembra, bo prišel v obtok nov bankovec za 20 €. To je tretji bankovec iz serije Evropa, ki ga Evropska centralna banka uvaja po novih bankovcih za pet in deset evrov (leta 2013 in 2014).

Bankovci iz serije Evropa imajo več novih zaščitnih elementov. Sprva bodo vzporedno v obtoku obstoječi in novi bankovci, nato bodo bankovci iz prve serije postopoma umaknjeni in bodo sčasoma prenehali veljati kot plačilno sredstvo. Kljub temu bodo obdržali svojo vrednost in jih bo mogoče neomejeno dolgo zamenjati v Banki Slovenije in ostalih nacionalnih centralnih bankah evrosistema.

Lastnosti novega bankovca si lahko ogledate tukaj.

10.11.2015: Vabljeni na Dneve pasivnih hiš 2015

Spoštovani!

Banka Sparkasse vas kot članica Konzorcija pasiva hiša vabi na Dneve pasivnih hiš 2015.

Poleg predavanj o pasivni hiši in spremljajočih dogodkov pri članih Konzorcija pasivna hiša boste imeli možnost ogleda 31 pasivnih hiš po vsej Sloveniji.
 
Več o dogodkih: www.fa.uni-lj.si/konzorcijph (Dnevi pasivna hiša).

Banka Sparkasse d. d.

 

22.10.2015: Novosti za imetnike BA Maestro kartice in plačilne kartice MasterCard

Spoštovani!

Obveščamo vas, da od danes naprej imetnikom Ba Maestro kartice ter plačilne kartice MasterCard (tako fizičnim kot pravnim osebam) omogočamo sledeče novosti:

c) BA Maestro kartica:
- Zamenjava ali deblokacija osebnega gesla (PIN kode) tudi na bankomatih drugih bank (razen na bankomatih Banke Koper). Omenjena storitev je na bankomatih banke Sparkasse, kot do sedaj brezplačna.
- Vpogled v stanje na bankomatih izven Republike Slovenije (novost bo omogočena v kratkem). Storitev je na vseh bankomatih v Republiki Sloveniji brezplačna.

d) Plačilna kartica MasterCard:
- Zamenjava ali deblokacija osebnega gesla (PIN kode) na bankomatih drugih bank (razen na bankomatih Banke Koper). Omenjena storitev je na bankomatih banke Sparkasse brezplačna.
- Vpogled v stanje na bankomatih drugih bank (razen na bankomatih Banke Koper ter tujini). Storitev je na bankomatih banke Sparkasse brezplačna.

Banka Sparkasse d. d.

20.10.2015: Vabljeni k ogledu filma 'Drugačna banka'

Spoštovani.

Smo družbeno odgovorna banka. Usmerjeni smo v podporo družbenemu podjetništvu, doniramo otrokom iz socialno šibkejših okolij, mladim omogočamo prakso, skrbimo za zdravo delovno okolje, še posebej pa razvajamo svoje stranke.

Vabljeni k ogledu filma 'Drugačna banka' na spodnjih dveh povezavah.Banka Sparkasse d. d.

30.9.2015: Banka Sparkasse nadaljuje sodelovanje z Evropsko investicijsko banko

Evropska investicijska banka (EIB) je Banki Sparkasse d. d. zagotovila 20 milijonov evrov. Gre za drugi del 50 milijonov evrov visokega posojila, namenjenega financiranju projektov malih in srednje velikih podjetij ter naložb v javnem sektorju na področjih energetike, varovanja okolja, zdravstva in izobraževanja.

Banka Sparkasse bo lahko s pridobljenimi sredstvi upravičencem zagotovila posojila pod ugodnejšimi pogoji. EIB namreč prek sodelovanja z banko Sparkasse zagotavlja, da se korist dodeljevanja posojil pod ugodnimi pogoji prenese na končnega uporabnika. 

Več v Sporočilu za javnost

 

16. 12. 2014: 'Best of South-East' - priložnost za štipendijo in prakso v Avstriji

Banka Sparkasse se ponovno pridružuje Steiermärkische Sparkasse Bank in Univerzi v Gradcu pri organizaciji programa 'Best of South-East', ki je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Na mednarodnem razpisu bodo izbranim študentom omogočene študijske in delovne izkušnje v mednarodnem okolju, finančna podpora v obliki štipendije ali plačane delovne prakse ter razširitev znanja tujih jezikov. Več informacij o razpisu najdete tukaj.

11.11.2014: Sparkasse donirala 5.000 evrov Fundaciji Leona Štuklja

Fundacija Privatstiftung Kärntner Sparkasse iz Celovca je letos namenila 5.000 evrov za donacijo Banke Sparkasse d. d. Fundaciji Leona Štuklja, ustanovi za štipendiranje dijakov, študentov in podiplomskih študentov iz socialno šibkih okolij, z nadpovprečnimi študijskimi uspehi in uspešnim sodelovanjem na področjih športa, kulture ali humanitarnih dejavnosti.

Tudi jesen bo udobna z banko Sparkasse.

»Rdeča nit« s sinje modrimi blazinami nadaljuje zgodbo o udobju z banko Sparkasse tudi v jesenski oglaševalski kampanji. Slogan "Udobja ni nikoli preveč!" bo tudi v nadaljevanju komuniciral prednost izbora banke Sparkasse.

Tokrat je poudarjena drugačnost in konkurenčnost banke Sparkasse prek udobnega elektronskega bančništva.

Kampanja se je že pričela z zunanjimi oglasnimi površinami, nadaljevala pa se bo s TV oglasi in tudi na internetu.
Trajala bo od 18.9. - 29.10. 2014.
 

Nagrajenci nagradne igre Pripelji prijatelja

Izžrebali smo nagrajence nagradne igre akcije Pripelji prijatelja, ki se je zaključila 31. julija, v kateri so sodelovale obstoječe stranke banke Sparkasse in so z akcijo priporočale nove stranke.

1. nagrado - 1x vrednosti bon M Holidays, v vrednosti 150 EUR - je osvojil g. Matija Štular.

2. nagrado - 1x vrednosti bon M Holidays, v vrednosti 100 EUR - je osvojil g. Danilo Rus.

3. nagrado - 1x vrednosti bon M Holidays, v vrednosti 100 EUR - je osvojil g. Jaka Mohorič

Čestitamo nagrajencem in se hkrati zahvaljujemo vsem udeležencem nagradne igre ter vam želimo več sreče ob naslednjih akcijah, ki jih bo pripravila banka Sparkasse. 

3.7.2014: Novi bankovec za 10 €

Evroobmočje bo 23. septembra prejelo v obtok novi bankovec za 10 €. Enako kot bankovec za 5 €, bo imel tudi ta bankovec iz serije Evropa več novih zaščitnih elementov - vodni znak in hologram portret Evrope iz grške mitologije.  

Nova serija bankovcev se uvaja v naraščajočem vrstnem redu postopno, v obdobju več let. Tako kot v primeru prvega uvajanja bankovca za 5 €, bosta tudi v primeru bankovca za 10€ nekaj časa v obtoku stari in novi bankovec. Postopoma pa bo stari bankovec iz obtoka umaknjen in bo sčasoma prenehal veljati kot zakonito plačilno sredstvo. Ta datum bo objavljan daleč v naprej. Kljub temu bodo stari bankovci obdržali svojo vrednost in jih bo v Banki Slovenije mogoče zamenjati neomejeno dolgo.

Več informacij o novih bankovcih lahko najdete na tej povezavi.

 

 

16.6.2014: Stranke banke Sparkasse so zadovoljne in zveste stranke

Raziskava zadovoljstva in zvestobe strank banke Sparkasse je pokazala višje zadovoljstvo njenih strank v primerjavi s konkurenco. Obenem raziskava, ki spremlja uporabo in izbiro bank kaže, da najvišjo stopnjo zaupanja uživajo banke, ki so v tujem lastništvu, med katerimi Sparkasse dosega najboljše rezultate.

17.3.2014: 15. obletnica delovanja Sparkasse v Sloveniji

Kärntner Sparkasse AG, večinska lastnica Banke Sparkasse d.d., je že leta 1991, kot prva avstrijska banka, odprla predstavništvo v Ljubljani. Sredi leta 1999 ji je Banka Slovenije – kot prvi tuji kreditni instituciji – podelila licenco za ustanovitev podružnice, ki je bila odprta 9. novembra 1999. Oktobra 2006 se je Kärntner Sparkasse AG, Podružnica v Sloveniji, preoblikovala v samostojno banko Banka Sparkasse d.d.

3. 3. 2014: Thomas Jurkowitsch, novi član uprave Banke Sparkasse d.d.

Upravi banke Sparkasse, predsedniku mag. Andreju Plosu in članu uprave Aleksandru Klemenčiču, se je pridružil Thomas Jurkowitsch, ki v banki Sparkasse prevzema področje Upravljanj s tveganji in pravnih zadev.

Sporočilo za javnost.

3. 1. 2014: 'Best of South-East' - priložnost za štipendijo in prakso

Banka Sparkasse se ponovno pridružuje Steiermärkische Sparkasse Bank in Univerzi v Gradcu pri organizaciji programa 'Best of South-East', ki je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Na mednarodnem razpisu bodo izbranim študentom omogočene študijske in delovne izkušnje v mednarodnem okolju, finančna podpora v obliki štipendije ali plačane delovne prakse ter razširitev znanja tujih jezikov. Več informacij o razpisu najdete tukaj.

S slovenskimi ambicijami in avstrijsko tradicijo v prihodnost

Banka Sparkasse d. d. je trdna  banka na slovenskem trgu, ki ponuja finančne storitve za fizične osebe ter majhna in srednje velika podjetja. Zaledje avstrijskega lastništva skupine Erste Bank in Sparkassen, z več kot 190-letno tradicijo delovanja in več kot 16 milijoni strank, zagotavlja banki varnost in stabilnost poslovanja. 
Banki Sparkasse zaupa že več kot 56.000 strank in bo v prihodnjem letu praznovala 15 let delovanja na slovenskem trgu. 

Zaščitite svoj elektronski bančni račun

Evropska unija letos prvič organizira vseevropsko kampanjo (European Cyber Security Month), s katero želi spodbuditi ozaveščenost o kibervarnosti med državljani. Slovenija v evropski akciji sodeluje s programom ozaveščanja Varni na internetu, ki ga koordinira center SI-CERT. Slovensko javnost opozarjajo na spletne goljufije, ki lahko povzročijo resno finančno škodo. S tem namenom predstavljajo video vodič, ki spletnim uporabnikom svetuje, kako naj zaščitijo svoj e-bančni račun pred zlorabami.

Žrebanje nagradne igre 'Pripelji prijatelja'

Izžrebali smo tri nagrajence nagradne igre 'Pripelji prijatelja', ki je potekala od 20. junija do 30. septembra 2013.

Prvo nagrado, vrednostni bon 200 eur za M Holidays, prejme Monika Crnič.
Drugo nagrado, vrednostni bon 150 eur za M Holiday, prejme Jernej Mihelič.
Tretjo nagrado, vrednostni bon 100 eur za M Holidays, prejme Silvija Koželj.

Nagrajenci bodo o nagradah obveščeni po navadni in elektronski pošti.

Nova storitev varnostnega obveščanja

V banki Sparkasse želimo strankam nuditi čim večje zadovoljstvo in varnost ob uporabi naših storitev, zato smo za stranke oblikovali tri pakete varnostnega obveščanja. Ti nudijo varnostna SMS in e-mail sporočila za primere, ko pride do neobičajnih uporab BA Maestro kartice in elektronske banke Net.stik. Strankam pa je omogočeno tudi zavarovanje za primer škodnih dogodkov oz. zlorabe kartic. Več o paketih varnostnega obveščanja si lahko preberete tukaj.

Nova brezplačna storitev - Dom Check!

V banki Sparkasse smo uvedli novo storitev – celostno svetovanje glede gradnje ali nakupa nepremičnin, imenovano Dom Check. Izkušeni svetovalci za gradnjo in bivanje vam bodo nudili podrobno analizo vaših prihodkov in odhodkov, izračun dejansko razpoložljivega zneska, ki ga lahko namenite za odplačevanje anuitete, uporabne nasvete o nakupu in gradnji nepremičnine, izračun stroškov investicije in še marsikaj drugega.

Svetovanje je brezplačno in neobvezujoče, traja pa približno 45 minut. Za več informacij o Dom Checku kliknite tukaj.

Obiščite nas na sejmu DOM v Ljubljani!

Banka Sparkasse bo letos ponovno sodelovala na sejmu DOM, ki bo tokrat potekal od 12. do 17. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

V petek, 15. in soboto 16. marca bomo prisotni na razstavnem prostoru podjetja Marles hiše. Naši finančni svetovalci za gradnjo in bivanje bodo obiskovalcem individualno svetovali in z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

 

Vabljeni!

8. 3. 2013: Podaljšan rok za oddajo prijav za program Best of South-East 2013

Rok za oddajo prijav za program Best of South-East 2013 je podaljšan do sobote, 16. 3. 2013.

 

Programa Best of South-East je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Na mednarodnem razpisu izbranim študentom bodo omogočene študijske in delovne izkušnje v mednarodnem okolju, finančna podpora v obliki štipendije ali plačane delovne prakse ter razširitev  znanja tujih jezikov.

 

Več o programu in razpisni dokumentaciji si lahko preberete v sporočilu za javnost.

 

Banka Sparkasse d.d.

 

  

11. 2. 2013: Štipendije in prakse v mednarodnem okolju

Banka Sparkasse se pridružuje Steiermärkische Sparkasse Bank in Univerzi v Gradcu pri organizaciji programa Best of South-East, ki je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Na mednarodnem razpisu bodo izbranim študentom omogočene študijske in delovne izkušnje v mednarodnem okolju, finančna podpora v obliki štipendije ali plačane delovne prakse ter razširitev znanja tujih jezikov. Več informacij o razpisu najdete tukaj.


V četrtek, 21.2. ob 18.00 bomo v Rdeči predavalnici na Pravni fakulteti v Ljubljani organizirali predstavitev programa. Vabilo na predstavitev si lahko ogledate tukaj.

29. 10. 2012: Osnovna pravila varne rabe elektronskega bančništva!

Osnovna pravila varne rabe elektronskega bančništva so vam dostopna na tej povezavi.

6. 11. 2012: Star papir za novo upanje

Sodelavci banke Sparkasse se bomo tudi letos pridružili akciji Star papir za novo upanje. Vseslovensko dobrodelno okoljevarstveno akcijo zbiranja starega papirja organizira društvo Ekologi brez meja. Akcija želi pokazati, da lahko vsak Slovenec doda svoj list k boljšemu svetu. Lani smo sodelavci banke Sparkasse skupaj z ostalimi prebivalci Slovenije zbrali 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene na dva naslova skupaj podarili 30.000 EUR. Letos bodo vzgojno-izobraževalne ustanove sodelovale s svojimi idejami na natečaju za najboljši predlog pomoči potrebnega projekta za dodelitev sredstev od akcije.


Sodelavci banke bomo v petek, 16. novembra 2012 pred Sparkasse centrom v Ljubljani zbirali star papir, akcija pa bo potekala tudi v ostalih poslovnih enotah po Sloveniji. Poskušali bomo preseči lansko količino zbranega papirja (1380 kg). Več o akciji si lahko preberete na spletni strani http://ebm.si/p/star-papir2012/, kjer lahko tudi spremljate količino zbranega papirja.

22. 10. 2012: Z banko Sparkasse na hokej!

V Banki Sparkasse d.d. začenjamo z nagradno igro »Z banko Sparkasse na hokej!«. Na strani CvetkaInBozo na družbenem omrežju Facebook bomo vsak teden pred tekmo lige EBEL v Hali Tivoli zastavili nagradno vprašanje. S pravilnim odgovorom, poslanim na elektronski naslov banka@sparkasse.si, boste lahko sodelovali v žrebanju za 2 x dve vstopnici za vsako tekmo v Ljubljani.
Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri so dostopni tukaj.

Banka Sparkasse d.d. je del skupine Erste, ki je sponzor lige EBEL.

10. 10. 2012: Banka Sparkasse na Marlesovem dnevu odprtih vrat v Ljubljani

Banka Sparkasse bo v soboto, 27. oktobra med 10. in 16. uro prisotna na Marlesovem dnevu odprtih vrat v Ljubljani. Ogledali si boste lahko visoko učinkovita nizko energijska dvojčka, ki ju poleg visoke energijske varčnosti odlikuje sodobna arhitektura, in bivalno ugodnje. Posamezna enota razpolaga s 193 kvadrati neto stanovanjske površine v treh oziroma štirih etažah.

Svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse vam bodo svetovali o možnostih ugodnega financiranja.

23. 7. 2012: Banka Sparkasse zlati pokrovitelj Gazele 2012

Banka Sparkasse je postala zlati pokrovitelj projekta Gazela 2012, Dnevnikovega izbora najboljšega hitro rastočega podjetja v Sloveniji. Podelitev se bo letos odvila dvanajstič zapored. Podjetja kot so gazele, dokazujejo, da je možno tudi v zahtevnih gospodarskih razmerah pisati izstopajoče poslovne zgodbe. Ob tem jim želimo v banki Sparkasse nuditi zanesljivo finančno podporo in jim s tem pomagati pri njihovi rasti.
 
Z razstavnim prostorom in ostalimi aktivnostmi se bomo predstavljali na regionalnih izborih: na Gazeli Dolenjsko – Posavske regije, Gazeli Osrednje Slovenije in Gazeli Gorenjske regije ter 25. oktobra  na zaključni prireditvi Slovenska gazela 2012, kjer bo razglašena Bronasta, Srebrna in Zlata Gazela 2012.

16.7.2012: Uprava Banke Sparkasse d.d. z januarjem 2013 dvočlanska

Predsednik uprave banke Sparkasse, gospod Josef Laussegger, decembra 2012 zaključuje več kot dvajsetletno delovanje v Sloveniji. Upravi banke se prvega avgusta pridružuje nov član, gospod magister Andrej Plos. Mandat v upravi jeseni zaključuje tudi gospod magister Wolfgang Malle, član uprave. 

22. 6. 2012: Sparkasse donirala 2.500 evrov za otroke v stiski

Fundacija Privatstiftung Kärntner Sparkasse iz Celovca je letos namenila 2.500 evrov za donacijo Banke Sparkasse d. d. društvu Materina dušica za Malo hišo na Kozjanskem. V letu 2011 je Sparkasse Mali hiši namenila donacijo v višini 10.000 evrov. S ponovno donacijo želi dati priznanje društvu za dobro delovanje in ga spodbuditi, da pomoč otrokom izvaja tudi v prihodnje. Namen društva je pomoč otrokom oziroma reševanje socialne problematike otrok in nasilja v družini. V Mali hiši v Pilštanju na Kozjanskem (varni hiše za otroke, žrtve nasilja) ob koncih tedna, praznikih in počitnicah, nameščajo otroke in jim pripravljajo vzgojne ter sprostitvene delavnice. Otroci prihajajo iz celotne Slovenije. Pošiljajo jih centri za socialno delo, osnovne šole, vrtci, Materinski domovi, Varne hiše in krizni centri.


6. 6. 2012: Podprli smo konferenco OVE

5. junija, na svetovni dan okolja, se je odvijala konferenca Obnovljivi viri in učinkovita raba energije (OVE) v Hotelu Mons v Ljubljani. Banka Sparkasse je bila že tretje leto zapored pokrovitelj konference. Poudarek predstavitve banke je bil na Energetskem kreditu za podjetja. S podporo projektom investiranja v obnovljive vire energije želimo krepiti zavest širše javnosti o uvajanju učinkovitejše rabe ter čistejših virov energije. Več o konferenci si lahko preberete tukaj.

25. 5. 2012: V banki SPARKASSE uporabljamo električno energijo iz okolju prijaznih virov

V banki SPARKASSE smo postali porabniki Modre energije, kar pomeni, da vsa električna energija, ki jo uporabljamo za svoje poslovanje, prihaja  iz okolju prijaznih, obnovljivih virov, saj je proizvedena je v hidroelektrarnah slovenskih rek. Delovanje slovenskih hidroelektrarn tako ne obremenjuje okolja s toplogrednimi plini, škodljivimi emisijami ali radioaktivnimi odpadki, poskrbljeno je tudi za čim manjši vpliv energetskih objektov na življenje v vodi ter za ekološko primerno vpetost objektov v okolico.
Diploma o uporabi Modre energije

25.4.2012: Dnevi energetsko učinkovite obnove hiš

V sredo, 25. aprila, smo pred strokovnimi predavanji v Sparkasse Centru izžrebali nagrajenca nagradne igre, ki prejme nagrado: vikend bivanje v pasivni hiši Lumar - Luka Žagar iz Grosupelj. Čestitamo!

Več o dogodku

9.3.2012: Banka Sparkasse se pridružuje akciji Očistimo Slovenijo 2012

Sodelavci banke Sparkasse se že tretje leto zapored pridružujemo akciji društva Ekologi brez meja. V okviru akcije Očistimo Slovenijo 2012 si bomo v soboto, 24. marca, nadeli čistilne rokavice in skušali v okolici naših poslovnih enot in Sparkasse Centra v Ljubljani z narave odstraniti vse kar vanjo ne sodi. V kolikor se nam želite pridružiti in skupaj s celotno Slovenijo ta dan narediti nekaj dobrega za okolje, svojo udeležbo potrdite na dogodek@sparkasse.si.

 


  

Banka Sparkasse d.d.

24.11.2011: Srečni izžrebanci Facebook nagradne igre "Minuta do doma"

Vse, ki so v manj kot minuti Cvetko, Boža in Brihto uspešno pripeljali do nove poslovne enote banke Sparkasse na Šmartinski 58, z veseljem obveščamo, da so srečni izžrebanci:

 

1. nagrada: Samsung Galaxy Tab 10.1

 • ga. Mateja Žnidar

2. nagrada: Samsung Galaxy Ace S5830

 • ga. Mirveta Kadić

 

Nagrajenkama iskreno čestitamo!


10. 11. 2011: Zaključek študentskega arhitekturnega natečaja

Na Dnevih učinkovite rabe energije v banki Sparkasse smo podelili nagrade študentom, ki so sodelovali na arhitekturnem natečaju za idejno zasnovo enodružinske pasivne hiše. Natečaj smo pripravili v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani.

Prvo nagrado, 1000 evrov, sta prejela Blaž Jamšek in Roman Leskovec. Praktične nagrade so prejeli Dean Marčetić, Gregor Vernik in Rok Blatnik.

Idejno zasnovo pasivne hiše je prejel v spomladanski nagradni igri izžreban investitor, Maric Kovačič.


3. 11. 2011: Dnevi učinkovite rabe energije v banki Sparkasse

Vabimo vas na Dneve učinkovite rabe energije, ki bo od 8. do 11. novembra v Sparkasse Centru v Ljubljani. Razstave: uporaba obnovljivih virov energije za ogrevanje in različni pristopi h gradnji pasivnih hiš. V četrtek, 10. 11., ob 17. uri, bosta brezplačni strokovni predavanji na temo fotovoltaike in sistemov inteligentnega doma.

24. 10. 2011: Nova poslovna enota na Šmartinski cesti v Ljubljani

Banka Sparkasse je danes odprla novo poslovno enoto v Ljubljani, na Šmartinski cesti 58. Prvih 300 novih strank, ki bodo v novi poslovni enoti odprle račun (Udobni plus račun ali Udobni zlati račun), prejme pet let brezplačnega vodenja osebnega računa.

19. 10. 2011: Banka Sparkasse prisotna na Marlesovem dnevu odprtih vrat

Banka Sparkasse bo v soboto, 22. oktobra, med 9. in 17. uro prisotna na Marlesovem dnevu odprtih vrat v Bohinjski Bistrici. Ogledali si boste lahko ekskluzivno večstanovanjsko hišo z apartmaji, ki se v celoti prilagaja bohinjski arhitekturi. Z vami bo celoten tim strokovnjakov s področja gradnje Marles hiš, ki vam bodo na voljo z informacijami o programih gradnje pasivnih, eko in visoko učinkovitih nizkoenergijskih hiš, svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse pa vam bodo svetovali kako do subvencije ob nakupu Marles pasivne ali nizkoenergijske hiše.

11. 10. 2011: Banka Sparkasse prisotna na Dnevih odprtih vrat Rihter hiš

Banka Sparkasse bo v soboto, 15. oktobra v Lescah in soboto, 22. oktobra v Škofji Loki, prisotna na Dnevu odprtih vrat pasivnih in nizkoenergijskih hiš Rihter. Ogledali si boste lahko dve individualno zasnovani nizkoenergijski hiši, kjer vam bodo za vsa vprašanja in nasvete na voljonjihovi strokovnjaki. Svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse pa vam bodo svetovali kako do subvencije ob nakupu Rihter pasivne ali nizkoenergijske hiše.

6. 10. 2011: Banka Sparkasse prisotna na Marlesovem dnevu odprtih vrat

Banka Sparkasse bo v soboto, 8. oktobra, med 9. in 17. uro prisotna na Marlesovem dnevu odprtih vrat. Ogledali si boste lahko dve individualno zasnovani nizkoenergijski Marles hiši. Z vami bo celoten tim strokovnjakov s področja gradnje Marles hiš, ki vam bodo na voljo z informacijami o programih gradnje pasivnih, eko in visoko učinkovitih nizkoenergijskih hiš, svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse pa vam bodo svetovali kako do subvencije ob nakupu Marles pasivne ali nizkoenergijske hiše.

21. 6. 2011: Izžrebanec nagradne igre za idejno zasnovo enodružinske pasivne hiše

Udeležence nagradne igre banke Sparkasse za idejno zasnovo enodružinske pasivne hiše z veseljem obveščamo, da je srečni izžrebanec:

  

Matic Kovačič
 

Čestitamo!

  

9. 5. 2011: Star papir za novo upanje - zaključek akcije

S ponosom sporočamo, da smo sodelavci banke Sparkasse v četrtek, 28. 4. 2011, v okviru akcije Star papir za nov upanje v treh urah zbrali 1380 kilogramov starega papirja.

19.4.2011: Star papir za novo upanje

Sodelavci banke Sparkasse se pridružujemo vseslovenskemu projektu Društva Ekologov brez meja »Star papir za novo upanje«. V četrtek, 28. aprila 2011, bomo v Ljubljani, pred Sparkasse Centrom, napolnili zabojnik in s tem prispevali sredstva v dobrodelne namene.

21. 3. 2011: NOVOST: Storitev E-račun

S ponosom sporočamo, da smo v banki Sparkasse z uvedbo E-računa v naše poslovanje  naredili korak bližje k uresničevanju naših vrednot in tako vzpodbudili še eno okolju prijazno rešitev.

 

E-račun banke Sparkasse zamenjuje klasičen račun, ki ste ga doslej v fizični obliki prejemali v vaš poštni nabiralnik. Z uvedbo nove storitve lahko sedaj E-račun prejmete neposredno v elektronsko banko Net.Stik, kar predstavlja predvsem poenostavljeno plačevanje računov, hkrati omogoča prihranke v času in stroških, neuporaba papirja in tiskalnikov pa pripomore k manjši obremenjenosti okolja.

 

Več o storitvi E-račun si lahko preberete tukaj.

  

17. 3. 2011: Banka Sparkasse prisotna na Dnevih odprtih vrat na hišah Lumar

Banka Sparkasse bo v soboto, 19. marca, od 10. do 16. ure prisotna na Dnevih odprtih vrat na hišah Lumar. Podjetje Lumar bo na dveh lokacijah za obiskovalce odprlo hiši v fazi gradnje, svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse pa bodo predstavili izjemne pogoje financiranja gradnje.

  

Več informacij o Dnevih odprtih vrat najdete tukaj.

16. 3. 2011: Izžrebanci nagradne igre na sejmu DOM

Udeležence nagradne igre banke Sparkasse na sejmu DOM 2011 z veseljem obveščamo, da so srečni nagrajenci, ki prejmejo 1-letno naročnino na revijo Hiše:

 

- Adrijana Mikuš iz Ljubljane,

- Leonida Brezovec iz Sežane,

- Mirjana Žalac iz Kresnic.

 

Nagrajenke bodo o prevzemu nagrade obveščene v naslednjih dneh.

 

Čestitamo!

 

3. 3. 2011: Banka Sparkasse na sejmu DOM 2011!

Banka Sparkasse bo letos ponovno sodelovala na sejmu DOM, ki bo tokrat potekal od 8. do 13. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Nastopila bo na razstavnem prostoru Sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš pri GZS, kjer bo vse dni sejma prisotna s promocijskim materialom in nagradno igro, v posebnih terminih pa bodo obiskovalcem individualno svetovali tudi finančni svetovalci za Gradnjo in bivanje, ki bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

 

Obiščite nas:
- v sredo, 9. marca, od 11. do 13. ure,
- v četrtek, 10. marca, od 16. do 18. ure,
- v petek, 11. marca, od 16. do 18. ure,
- v nedeljo, 13. marca, od 11. do 13. ure.

 

 Več o pogojih in pravilih nagradne igre si lahko preberete tukaj.

     

Vabljeni!

14. 2. 2011: Banka Sparkasse finančno podprla predstavitev knjige Atlas posebnih krajev

Kulturni center univerze v Celovcu UNIKUM in banka Sparkasse vabita dne, 23. februarja 2011, v KUD France Prešeren na predstavitev knjige Atlas posebnih krajev.
 
Atlas je zbirka 72-ih krajev - vasi, znamenj in naravnih biserov, ki predstavljajo odročne pokrajine pred našimi vrati, predele, ki so zaradi odseljevanja in gospodarskega prestrukturiranja popolnoma zašli v pozabo ter postali nek paralelni svet h gospodarskim in turističnim centrom.
 
Kraji so razprostrti med Koroško, Furlanijo Julijsko krajino in Slovenijo.  Opisali in posneli so jih umetniki in umetnice, ki so bili »poslani« v te kraje brez kakršnekoli vnaprejšnje informacije (razen opisov poti), da bi svoje vtise literarno in fotografsko predelali. Na ta način so nastala najrazličnejša, večinoma asociativna besedila v nemščini, slovenščini in italijanščini ter slike iz najrazličnejših perspektiv.
 
Vljudno vabljeni!
 
Banka Sparkasse d.d.

10. 11. 2010: Banka Sparkasse prejela nagrado za najboljše letno poročilo v kategoriji trajnostnega razvoja med finančnimi ustanovami!

Poslovna akademija Finance je v torek,  9. 11. 2010, na zaključni slovesnosti podjetjem in finančnim ustanovam podelila nagrade za najboljša letna poročila in nagrade za najboljše vsebinske dele letnih poročil.
 
Banka Sparkasse je za svoje letno poročilo za leto 2009 prejela nagrado za Najboljše letno poročilo pri trajnostnem razvoju med finančnimi ustanovami, za las pa se nam je izmuznila tudi nagrada za Najboljše računovodsko poročilo med finančnimi ustanovami.

18. 10. 2010: Novost: Bonus račun iz naslonjača

Z 18. 10. 2010 lahko nove stranke banke Sparkasse naročilo za odprtje Bonus računa hitro in enostavno oddajo s klikom na spodnjo povezavo. Prvim 100 novim strankam podarimo 10 evrov!*
 
*Navedena akcija velja za prvih 100 nekomitentov banke, ki do 31. 10. 2010 naročijo odprtje Bonus računa prek spletne strani https://online.sparkasse.si, in najkasneje do  5. 11. 2010, za potrebe sklenitve poslovnega razmerja, opravijo identifikacijo v eni izmed poslovnih enot banke.

2. 11. 2010: Vabljeni na dneve odprtih vrat pasivnih hiš!

Konzorcij pasivna hiša, katerega članica je tudi banka Sparkasse, in Fakulteta za arhitekturo pripravljata od 12. do 14. novembra 2010 Dneve odprtih vrat pasivnih hiš. Ti se bodo pričeli 12. novembra, ob 16.30, na Fakulteti za arhitekturo s predavanjem o pasivnih hišah in možnostih financiranja pasivne gradnje, kjer bo sodelovala tudi banka Sparkasse. Sledili bodo obiski pasivnih hiš, 13. in 14. novembra. Sočasno se bodo vrstili tudi številni spremljevalni dogodki v podjetjih, članih Konzorcija pasivna hiša.

 

Več informacij tukaj!

 

Vabljeni!

24. 9. 2010: Novost: Udobni pozitivni račun

Banka Sparkasse v svojo družino Udobnih računov dodaja novega člana. Udobni pozitivni račun je transakcijski račun, pri katerem ne plačujete stroškov mesečnega nadomestila za vodenje, v kolikor vaše povprečno stanje v obdobju od prvega do zadnjega dne v mesecu presega 1000 EUR. Nove stranke banke Sparkasse lahko naročilo za odprtje Udobnega pozitivnega računa hitro in enostavno oddate tudi na spletni strani banke Sparkasse.

30. 9. 2010: Cvetka in Božo se podajata na izlet po Sloveniji!

Cvetka in Božo, maskoti banke Sparkasse, se podajata na izlet po Sloveniji. Obiskala bosta večja slovenska mesta, kjer imamo poslovne enote in s svojo simpatičnostjo poskušala očarati tamkajšnje prebivalce ter skleniti kar se da veliko število prijateljstev.
 
Ker sta moderni nogavici, pri tem uporabljata tudi elektronske kanale. Tako se jima lahko na poti pridružite prek socialne mreže Facebook, kjer vas bosta obveščala o vseh zanimivostih o sebi in svojih doživetjih ter objavljala fotografije z mimoidočimi, ki bodo povabljeni k sodelovanju v nagradni igri.
 
Če pa bi ju radi spoznali v živo, si poglejte razpored njunih izletov:

 

1. oktober, od 11. do 19. ure: Ljubljana
2. oktober, od 10. do 16. ure: Novo Mesto
8. oktober, od 13. do 19. ure: Kranj
9. oktober, od 10. do 16. ure: Ljubljana
14. oktober, od 11. do 17. ure: Maribor
15. oktober, od 10. do 18. ure: Murska Sobota
16. oktober, od 10. do 16. ure: Celje
21. oktober, od 11. do 17. ure: Postojna
22. oktober, od 13. do 19. ure: Nova Gorica
23. oktober, od 10. do 16. ure: Koper

31. 5. 2010: Umko nagrajuje

Nagradna igra Nogometna Umkomanija traja od 31. 5. 2010 do 31. 12. 2010. V žrebanju lahko sodelujejo vsi tisti, ki bodo pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje s sveta športa in vpisali svoje podatke v za to namenjen obrazec.

 

Preveri svoje znanje in sodeluj v nagradnem žrebanju. Več

   

9. 6. 2010: Banka Sparkasse mali pokrovitelj Konference o obnovljivih virih energije in učinkoviti rabi energije

Banka Sparkasse je bila letos prvič kot mali pokrovitelj prisotna na Konferenci o obnovljivih virih energije in učinkoviti rabi energije, ki je 8. junija 2010 potekala v Hotelu Mons v Ljubljani.

 

Na razstavnem prostoru smo se tokrat predstavljali s ponudbo gospodarstva, s poudarkom na partnerstvu pri gradnji sončnih elektrarn.  Stranke, ki se odločijo investirati v sončno elektrarno namreč lahko v banki Sparkasse najdejo zanesljivega partnerja, ki jim bo pomagal pri financiranju izgradnje in svetoval pri obvladovanju tveganj, ki lahko vplivajo na uspešnost naložbe.

  

Z usmerjenostjo v naravi prijazne rešitve banka uresničuje tudi eno izmed svojih vrednot – to je ekološka odgovornost.

  

12. 5. 2010: Banka Sparkasse ponovno sponzor Maratona treh src v Radencih

Banka Sparkasse tudi letos ostaja zvesti sponzor tokrat že 30. Maratona treh src v Radencih, ki bo potekal v soboto, 15. maja 2010. Želimo namreč podpirati športne discipline, dostopne širšemu krogu ljudi in na ta način sporočati, da podpiramo zdrav način življenja ter aktivno preživljanje prostega časa. Zgled za to dajejo tudi naši zaposleni, ki se bodo po uspešni udeležbi Teka trojk v Ljubljani, udeležili še maratona v Radencih.


11. 5. 2010: Raziskava zadovoljstva in zvestobe poslovnih strank

V banki Sparkasse stranke postavljamo v središče svojega delovanja. Zato želimo spoznati vaše želje in pričakovanja. 

 

Vam ponujamo storitve in produkte po vaši meri?
S čim ste pri poslovanju z banko Sparkasse najbolj in s čim najmanj zadovoljni?
Kaj bi želeli izboljšati in kakšna so vaša pričakovanja?

 

Poraja se nam veliko vprašanj, na katera pa imate odgovore le vi sami. Zato skupaj s tržno-raziskovalnim podjetjem GfK izvajamo Raziskavo zadovoljstva in zvestobe poslovnih strank, s katero želimo pridobiti vpogled v vaše izkušnje z banko Sparkasse.

 

Naše sodelovanje lahko izboljšamo le, v kolikor boste izrazili vaše iskreno mnenje, zato upamo, da se boste odzvali prošnji za sodelovanje, ki jo bodo nekaterim izmed vas posredovali sodelavci podjetja GfK.

 

Potrudili se bomo in izsledke raziskave uporabili za to, da se še bolj približamo vašim željam. 
 

22. 3. 2010: Srečni izžrebanci Nagradnih dni odprtih vrat v PE Postojna

Sodelujoče v nagradni igri ob otvoritvi gotovinskega poslovanja v Poslovni enoti Postojna  z veseljem obveščamo, da so srečni izžrebanci:
 
1. nagrada: vikend paket za 2 osebi v Bohinj Park EKO Hotelu

 • g. Elvis Mašič

2. nagrada: iPod nano

 • ga. Nadja Žerjal

3. nagrada: iPod shuffle

 • g. Brane Sedmak
   

 Čestitamo!

 

8. 3. 2010: Nova oglaševalska kampanja banke Sparkasse

Z marcem se banka Sparkasse v medijih pojavlja z novimi oglasi, v katerih glavno vlogo igrajo vaše in naše nogavice. Da, nogavice. Celostna akcija vas nagovarja da svojih prihrankov ne shranjujte doma v nogavicah, ne zapravljajte po nepotrebnem in ne investirajte v tvegane dejavnosti; svoje nogavice s prihranki raje pripeljite na varno – v banko Sparkasse – kjer bomo poskrbeli za njihovo rast in lepo prihodnost! Veste, kaj se lahko zgodi z vašimi prihranki ali naložbami, če ne poskrbite za njih? Oglejte si televizijski oglas!

4. 3. 2010: Nagradni dnevi odprtih vrat v PE Postojna

Z zadovoljstvom vas obveščamo, da z 8. marcem 2010 Svetovalni center Postojna razširja svojo ponudbo storitev tudi na storitve gotovinskega poslovanja. Ob tej priložnosti bodo od 8. do 15. marca potekali nagradni dnevi odprtih vrat, kjer bo vsak obiskovalec poslovne enote dobil praktično darilo, hkrati pa bo lahko oddal tudi izpolnjen kupon in tako sodeloval v nagradni igri.

   

Več o splošnih pogojih nagradne igre si lahko preberete tukaj.

16. 11. 2009: Kartično poslovanje sedaj še bolj varno!

Z zadovoljstvom vas obveščamo, da bo vaše kartično poslovanje sedaj še bolj varno.

 

Banka Sparkasse v sodelovanju s procesnim centrom Bankart od 9.11. svojim strankam ponuja rešitev, ki obvešča uporabnike kartic v primeru odstopanj pri transakcijah izvedenih na bančnih avtomatih, POS terminalih in preko spleta. 

 

Stranke banke Sparkasse bodo  tako  v primeru kartičnih transakcij, ki niso v skladu z vnaprej določenimi kriteriji, kot npr. prekomerna poraba, rizične države, rizični trgovci, transakcije, katerih povprečen znesek je prekoračen za 200 %, prejele telefonski klic s strani Bankarta. Uporabnik bo tako lahko potrdil, da je storitev opravil sam oz. v primeru, da  je ni opravil sam, zahteval takojšnjo blokado kartice in s tem preprečil morebitno nadaljno zlorabo le-te.

26. 10. 2009: Sprememba splošnih pogojev poslovanja za varčevalne produkte

Z 10. 11. 2009 se spremenijo splošni poslovni pogoji za Bonus račun, Depozitni račun in Online depozit. Spremenjene splošne pogoje bo banka objavila v vseh poslovnih enotah in na spletni strani banke Sparkasse.

26. 10. 2009: Banka Sparkasse na Ljubljanskem maratonu

Banka Sparkasse je bila tudi letos eden od ponosnih sponzorjev 14. Ljubljanskega maratona, ki je potekal ta vikend, 24. in 25. oktobra 2009.

V nedeljo je v nagradni igri banke Sparkasse sodelovalo kar 317 obiskovalcev Ljubljanskega maratona.

Srečni dobitniki petih tekaških majic znamke Puma so: Luka Frece iz Šentjurja, Tina Pušnik iz Slovenskih Konjic, Andreja Razlag iz Kranja, Urška Budič iz Brežic in Marko Jakofčič iz Grosupelj.  

Prvi dan maratona je otroke na prizorišču otroškega teka razveseljeval Umko, osrednji junak Varčevalnega računa Umko, ki je vsem mladim tekačem po koncu teka podelil diplome. V nedeljo pa so bili na prizorišču prisotni naši promotorji, ki so udeležencem teka in njihovim navijačem delili letake z nagradno igro.  

Na ljubljanske ulice se bo podala tudi večja skupina sodelavcev iz banke Sparkasse – kar 29 tekačic in tekačev, ki so vsem nam vzor za zdravo življenje.

Sporočilo za javnost

20. 10. 2009: Banka Sparkasse na Dnevu odprtih vrat plus energijske hiše Lumar

V soboto, 24.10. med 10. in 17. uro, bo banka Sparkasse prisotna na Dnevu odprtih vrat plus energijske hiše Lumar. Podjetje Lumar bo predstavilo sam potek gradnje pasivnih hiš. V sodelovanju z ostalimi strokovnjaki, pa boste lahko izvedeli tudi več o sistemih ogrevanja in prezračevanja. Svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse bodo obiskovalcem predstavili izjemne pogoje financiranja, ki predstavljajo še en razlog več, za izbor plus energijske hiše Lumar in storitev banke Sparkasse.

  

Se vidimo v soboto, v Čevljarski ulici na Igu pri Ljubljani. Za več informacij kliknite tukaj.

30. 9. 2009: Banka Sparkasse na Dnevu odprtih vrat sodobne hiše Jelovica

Banka Sparkasse bo v petek, 2. oktobra, od 15. do 19. ure, in v soboto, 3. oktobra, od 9. do 17. ure, prisotna na Dnevu odprtih vrat sodobne hiše Jelovica v Kranju. Na ta način bo podjetje Jelovica hiše d.o.o. predstavilo eno izmed svojih energijsko varčnih hiš, svetovalci segmenta Gradnja in bivanje banke Sparkasse pa bodo obiskovalcem predstavili izjemne pogoje financiranja, ki predstavljajo še en razlog več, za izbor hiše Jelovica in storitev banke Sparkasse.

Več informacij o Dnevu odprtih vrat si lahko preberete tukaj in tukaj.

Vabljeni!

23. 9. 2009: Umkovanja v vrtcih po Sloveniji!

Banka Sparkasse bo od 23. septembra do 27. oktobra razveseljevala z Umkovanji v devetih vrtcih, v krajih po Sloveniji, kjer ima poslovne enote. S poučno lutkovno predstavo, ki jo je pripravila v sodelovanju z inovativno skupino Hišo idej, bo otrokom med 4. in 6. letom starosti predstavila vrednoto varčevanja in skrbnega ravnanja z denarjem.

 

Poleg predstave bo Umko, osrednji junak Varčevalnega računa Umko, otroke razveselil s simboličnim darilom, od 23. septembra do 27. novembra 2009 pa bo vsem otrokom, ki bodo v katerikoli izmed poslovnih enot banke Sparkasse odprli Varčevalni račun Umko, podaril še darilo – igro 'Človek ne jezi se'.

 

Več najdete v sporočilu za javnost: Banka Sparkasse otroke seznanja s pomenom varčevanja.

8. 9. 2009: Privlačna obrestna mera 3,75% za depozite sklenjene za dobo dveh let

Banka Sparkasse vam sedaj ponuja še posebej privlačno obrestno mero za depozite sklenjene za dobo 24 – 35 mesecev, tako za poslovanje s prebivalstvom kot tudi gospodarstvom. Obrestna mera znaša 3,75% in velja za depozite sklenjene od 1. septembra 2009 naprej.

29. 5. 2009: "Dolga noč v cerkvi"

Že od ustanovitve banka Kärntner Sparkasse iz Celovca podpira socialne in kulturne projekte, ki povezujejo prebivalstvo. Iz tega razloga se je banka odločila podpreti tudi peto ponovitev projekta »Dolga noč v cerkvi«, ki bo letos prestopil meje in potekal v kar treh državah.
 
V petek, 5. junija, bo v več krajih v Avstriji, prvič pa tudi v Italiji in Sloveniji, potekal dogodek pod sloganom »Tvoj je dan in tudi noč je tvoja, ti si postavil luno in sonce« (Psalm 74 iz Svetega pisma).
 
Ta večer ne bodo izbrane cerkve v Ljubljani, Mariboru in Radljah ob Dravi samo odprte dolgo v noč, ampak  bodo obiskovalcem ponujale tudi bogat spremljevalni program – od klasične oz. sodobne glasbe in vodenih ogledov mest, kamor drugače obiskovalci nimajo dostopa, do branja božje besede in molitev. Skupno je v omenjeni projekt v treh državah vključeno okrog 700 cerkva, pričakujejo pa več tisoč obiskovalcev.

Podpora projektu »Dolga noč v cerkvi« predstavlja pomemben vidik partnerstva med banko in cerkvijo, ki naj bi pomagal vzpostaviti dialog med različnimi sredinami in jim ponuditi možnost doživeti kulturo tudi znotraj cerkva – veliko cerkva je prava zakladnica kulturne dediščine.

Partnerstvo potrjuje tudi dejstvo, da si finančne ustanove in cerkev delijo skupno nalogo - nuditi ljudem način za njihovo samopomoč in krepiti dialog med ljudmi. Za stranke pa projekt ponuja tudi možnost spoznavanja drugih religij in njihovih sredin.
 
Vabljeni!

26. 5. 2009: Raziskava zadovoljstva in zvestobe strank

Stranke postavljamo v središče svojega delovanja. Zato želimo spoznati vaše želje in pričakovanja. 

Skupaj s tržno-raziskovalnim podjetjem GfK Slovenija izvajamo Raziskavo zadovoljstva in zvestobe strank, s katero želimo pridobiti vaš pogled na naše sodelovanje in izkušnje z banko Sparkasse.

Mnenja in stališča strank bo podjetje GfK Slovenija zbiralo s telefonskim anketiranjem od 25. maja do 5. junija. Anketirali bodo 500 strank banke Sparkasse iz cele Slovenije.

Namen raziskave je pridobiti vpogled v razmišljanje strank, oziroma povečati vaše zadovoljstvo na način, da bo naše sodelovanje še bolj uspešno kot do sedaj.

25. 5. 2009: Banka Sparkasse na Microsoft NT konferenci v Portorožu

Banka Sparkasse d.d. je že tretje leto zapored prisotna na Microsoft NT konferenci, ki v Portorožu poteka od 25. do 27. maja 2009.

Kot edina banka na konferenci bo v naslednjih dneh sodelovala z aktivnostmi na razstavnem prostoru, pripravila pa bo tudi zanimivo predavanje za udeležence konference ter okroglo mizo za novinarje.

Kot banka, usmerjena v sodobne tržne poti, se zaveda pomembnosti vodilnega dogodka s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji.

18. 5. 2009: Začetek trženja Skladov ESPA

Obveščamo vas, da začenja banka Sparkasse z današnjim dnem, 18. majem, tržiti ugledne Sklade ESPA.

S tem širi ponudbo segmenta poslovanja z vrednostnimi papirji in se vsebinsko uvršča v segment srednje in dolgoročnega investiranja.

Investitorji lahko pridobijo podrobnejše informacije o skladih Erste-Sparinvest na spletni strani:  http://si.sparinvest.com/sparinvest

19. 5. 2009: Nagrajenci nagradne igre na Maratonu treh src v Radencih

Udeležence v nagradni igri banke Sparkasse na 29. Maratonu treh src v Radencih z veseljem obveščamo, da so srečni nagrajenci, ki prejmejo vrhunsko tekaško majico:

 

- Luka Mrzelj, Grosuplje

- Ana Martinjak, Domžale

- Klara Furman, Oplotnica

- Marija Poljanšek, Škofja Loka

- Boštjan Gašparič, Ptuj

 

Čestitamo!

9. 3. 2009: Nagrajenci nagradne igre na sejmu DOM 2009

Banka Sparkasse je bila v preteklih dneh prisotna na sejmu DOM. S predavanjem Pasti pri financiranju gradnje in nakupu hiše smo nastopili na predstavitvenem prostoru Združenja slovenskih proizvalcev montažnih hiš, kjer je potekala tudi nagradna igra. Njeni izžrebanci, ki prejmejo enoletno naročnino na revijo Hiše so:

 

- Ljiljana Gornik, Ljubljana

- Jernej Prebil, Preserje

- Marija Zadravec, Vodice

 

Čestitamo!

2. 3. 2009: Banka Sparkasse na sejmu DOM 2009

Banka Sparkasse bo letos ponovno sodelovala na sejmu DOM, ki poteka od 3. do 8. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Nastopila bo na predstavitvenem prostoru Združenja slovenskih proizvajalcev montažnih hiš v hali A, kjer bo vse dni sejma prisotna s promocijskim materialom in nagradno igro. V petek ob 17.30 in soboto ob 11.00, bo vodja segmenta Gradnja in bivanje, Tomaž Fefer, na strokovnem predavanju 'Pasti pri financiranju gradnje in nakupu hiše', spregovoril o celovitem finančnem načrtovanju nakupa ali prenove nepremičnin. Vabljeni!

26. 11. 2008: Razstava "Slana - oče in sin"

V Sparkasse Centru v Ljubljani si lahko do 9. januarja 2009 ogledate razstavo likovnih del akademskih slikarjev Franceta in Roka Slane. Izbor je opravil umetnostni zgodovinar dr. Lev Menaše. Razstava razkriva del slikarskega opusa očeta in sina ter medgeneracijske razlike v njunem umetniškem izrazu: France Slana se predstavlja z znanimi motivi rib in šopkov, h katerim se vedno znova vrača in se z njimi poigrava, Rok Slana pa je prisoten z bolj umirjenimi, sanjskimi krajinami.

Fotografije z otvoritve razstave:
Otvoritev razstave ''Slana - oče in sin''

Razstavo je otvorila podžupanja MOL ga. Jadranka Dakić:
Uprava banke Sparkasse in podžupanja MOL

Avtorja razstave s podžupanjo:
Rok in France Slana z ga. Dakić

 

13. 11. 2008: Predaja čeka Aninemu skladu

Donacijo v višini 50.000 evrov banka Sparkasse letos namenja Aninemu skladu, ki nudi pomoč številčnejšim družinam v stiski. Tako bo banka s sredstvi fundacije »Privatstiftung Kärntner Sparkasse« razveselila marsikatero večjo slovensko družino.

 

Ob tej priložnosti bo v četrtek, 13. novembra 2008, ob 16. uri, v prostorih Sparkasse Centra potekala slovesna predaja čeka Aninemu skladu. Ob predaji bosta, poleg uprave banke Sparkasse, prisotna tudi g. Karl Medwed, predsednik fundacije Privatstiftung Kärntner Sparkasse, in ga. Marija Šterbenc, predsednica Aninega sklada.

 

Anin sklad je dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova, ki nudi pomoč številčnejšim družinam v stiski. Banka bo del donacije namenila neposredno za finančno pomoč družinam, z delom sredstev pa bo podprla družabno dogajanje – predstavo za otroke v prednovoletnem času. 

Fotografija podelitve čeka v Sparkasse Centru

7. 11. 2008: Sponzorstvo 50. Tavčarjevih dnevov

Banka Sparkasse bo ponovno sponzor Tavčarjevih dnevov, ki jih v Portorožu organizira Medicinska fakulteta - Katedra za interno medicino. Od 7. do 8. novembra 2008 bo prisotna na razstavnem prostoru, kjer bo predstavila svojo bančno ponudbo za samostojne poklice in udeležence konference pogostila s penino.  

29. 10. 2008: Nagrajenci nagradne igre na 13. Ljubljanskem maratonu

Banka Sparkasse je bila srebrni pokrovitelj letošnjega Ljubljanskega maratona z rekordno udeležbo tekačev. V nedeljo, 26. oktobra, na dan glavnega maratona, je v ciljnem prostoru potekala tudi nagradna igra v kateri so se udeleženci maratona in obiskovalci potegovali za vrhunske tekaške majice banke Sparkasse. Izžrebali smo 5 dobitnikov majic, ki bodo o prevzemu obveščeni po pošti:

 

 • gospa Milena Emeršič iz Radovljice,
 • gospa Zdenka Tedeško iz Spodnjih Škofij,
 • gospod Toni Janež iz Babnega polja,
 • gospod Igor Lešnik iz Kopra in
 • gospod Rok Planinšek iz Celja.

 

Vsem tekačicam in tekačem iskreno čestitamo!

28. 10. 2008: Donacija 50.000 evrov Aninemu skladu

Donacijo v višini 50.000 evrov banka Sparkasse letos namenja Aninemu skladu, ki nudi pomoč številčnejšim družinam v stiski. Tako bo banka s sredstvi fundacije »Privatstiftung Kärntner Sparkasse« razveselila marsikatero večjo slovensko družino.

 

Banka Sparkasse želi sredstva nameniti tistim, ki finančno pomoč najbolj potrebujejo. Zato se je po nasvetu avstrijskega veleposlanika, gospoda Valentina Inzka, odločila za pomoč Aninemu skladu, ki je dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova. Banka Sparkasse bo del donacije namenila neposredno za finančno pomoč družinam, z delom sredstev pa bo podprla družabno dogajanje – predstavo za otroke v prednovoletnem času. 

21. 10. 2008: Objavljamo nagrajence Dnevov slovenskih pravnikov 2008

Banka Sparkasse je skupaj z zavarovalnico Wiener Städtische kot sponzor dogodka sodelovala na Dnevih slovenskih pravnikov (16. - 18. oktober 2008), na katerih smo trem udeležencem nagradne igre podelili praktične nagrade. Izžrebanci so:

 

 • Dušan Jovanovič (Maribor),
 • Katarina Ratoša (Postojna) in
 • Elizabeta Šajn Dolenc (Ljubljana).

16. 10. 2008: Dnevi slovenskih pravnikov 2008

Banka Sparkasse je bila ponovno sponzor Dnevov Slovenskih pravnikov, ki so od 16. do 18. oktobra 2008 potekali v Portorožu. Na razstavnem prostoru je predstavila bančno ponudbo za samostojne poklice in bila prisotna skupaj z zavarovalnico Wiener Städtische.  

9. 10. 2008: Razstava Arhitekturni natečaj za projekt »Severna mestna vrata – Bavarski dvor«

V poslovnih prostorih banke Sparkasse v Ljubljani je na ogled razstava arhitekturnih rešitev, osnovana na mednarodnem natečaju za bodoči poslovni objekt na elitni lokaciji v središču Ljubljane imenovan Severna mestna vrata – Bavarski dvor, ki ga je pripravilo podjetje Immorent Ljubljana d.o.o. v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije.

 
Razstava, ki se v banko Sparkasse seli iz prostorov Mestne občine Ljubljana, predstavlja sedem izvirnih idej arhitekturnih birojev, uvrščenih v ožji izbor natečaja. Med njimi posebno mesto zaseda projekt arhitekta Borisa Podrecce, ki ga je komisija izbrala za zmagovalnega in s katerim je  Immorent prišel do načrta za poslovni kompleks s svežo, arhitekturno izstopajočo identiteto.

 

Fotografija

18.09.2008: Podpis sponzorske pogodbe s hokejisti HDD Olimpije

V novo sezono avstrijske Erste Bank Eishockey (EBEL) lige banka Sparkasse vstopa z ljubljanskimi Zmaji, ki so lansko sezono dosegli izjemen rezultat. Po tej poti želi banka Sparkasse še naprej vlagati v razvoj slovenskega hokeja.

Hokejistom HDD Olimpije želimo veliko uspeha v novi sezoni! Vsem navijačem pa obilo »ledenih« užitkov ob gledanju tekem.

4.9.2008: Otvoritev novih prostorov Poslovne enote Koper

V četrtek, 4. septembra 2008, smo v Kopru otvorili nove poslovne prostore Banke Sparkasse. Navzoče so nagovorili vodja sektorja za poslovanje s prebivalstvom in poslovne mreže ga. Nataša Tovornik in predsednik uprave g. Josef Laussegger ter podžupan mestne občine Koper g. Jani Bačič, ki sta tudi uradno otvorila nove prostore z rezanjem traku in povabilom navzočih na ogled. Protokolarnemu delu je sledila pogostitev in druženje ob glasbi skupine Aritmija.

 

Fotografija 1

Fotografija 2

Fotografija 3

Fotografija 4

Fotografija 5

13.5.2008: 28. Maraton treh src v Radencih

Banka Sparkasse je letos ponovno med velikimi pokrovitelji tradicionalnega Maratona treh src. V Radence maraton privabi množico tekaških navdušencev, in ponosni smo, da lahko sodelujemo na tako pomembnem dogodku v tem delu Slovenije. Vabimo vas v soboto, 17. maja, na razstavni prostor banke Sparkasse in v Sparkasse otroški šotor, kjer bo svoj rojstni dan praznoval tudi UMKO - z njim se bodo otroci lahko fotografirali.
 
Fotografija - utrinek z maratona

Fotografija 2

Fotografija 3

Fotografija 4

Fotografija 5

Fotografija 6

08.05.2008: Sponzorstvo Microsoftove NT konference

Tudi letos bomo s sponzorstvom podprli Microsoftovo NT konferenco v Portorožu. Sodelovali bomo z razstavnim prostorom, kjer se bodo obiskovalci lahko pozanimali o vseh produktih banke Sparkasse in brokerjet Sparkasse. S tem želimo potrditi zavedanje o pomembnosti razvoja naprednih IT tehnologij. Vabljeni, da se nam pridružite.

21.04.2008: Odprli smo prvi Svetovalni center banke Sparkasse

Odprli smo Svetovalni center Banke Sparkasse v Epic centru v Postojni. Obiščete nas lahko vsak dan od ponedeljka do petka, med 9.00 in 17.00.  

Veselimo se vašega obiska!

03.04.2008: Odprli smo prenovljeno poslovno enoto v Murski Soboti

V četrtek, 3. aprila, smo odprli prenovljeno poslovno enoto v Murski Soboti. Na otvoritvi je povabljene nagovoril vodja poslovanja z gospodarstvom v banki Sparkasse, g. Roman Gomboc, ki je predstavil tudi načrte banke v Prekmurju, dosedanje poslovanje pa ocenil kot zelo uspešno.
 
Foto - utrinek z otvoritve

25.02.2008: DOM po DOMU v banki Sparkasse.

V banki Sparkasse smo po zaključenem sejmu DOM 2008 organizirali predavanje Dom po domu, na katerem smo se dotaknili tem pomembnih za vse, ki razmišljate o prihodnosti in udobnosti svojega doma. S temami "Energetsko varčne hiše", "Energetska izkaznica"  ter "Pasti zadolževanje v CHF" smo vam želeli pomagati k razumevanju le-tega in k boljšemo načrtovanju.
Predavanja se je udeležilo veliko število ljudi, na kar smo zelo ponosni. Upam, da vam je bilo tudi všeč ter predvsem, da boste znanje v prihodnje tudi uspešno uporabili. Želimo si še več takšnih srečanj skupaj z vami!

 

25.02.2008: Banka Sparkasse se je predstavila tudi na sejmu DOM 2008!

Banka Sparkasse je predstavila svojo celovito ponudbo na sejmu DOM od 4. - 9. marca, kjer smo predstavili finančne rešitve, ki vam jih nudimo za vaš dom. Vsem obiskovalcem smo nudili tudi "svetovalne urice", kjer so se obiskovalci skupaj s finačnim svetovalcem lahko preučili svoje želje in poiskali pravo rešitev!

 

29.11.2007: Slikarska razstava v Sparkasse Centru v Ljubljani

V Sparkasse Centru v Ljubljani je od 29. novembra do 31.decembra potekala razstava slik slikarja Predraga Szilvassyja, z naslovom: Ženska - utelešenje misli, pogledov, čutenj in sanj. Razstavo slik je 29. novembra otvorila podžupanja Mestne občine Ljubljana, gospa Jadranka Dakič. 


Foto - utrinki z otvoritve razstave 

 

 

Poslovne enote Sodobne tržne poti Zemljevid strani
  © 2010 Banka Sparkasse d.d. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani AV studio