Domov
 

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost

natisni natisni pišite nam pišite nam rezervacija termina rezervacija termina

Sparkasse donirala 5.000 evrov Fundaciji Leona Štuklja

Ljubljana, 11. november 2014 - Fundacija Privatstiftung Kärntner Sparkasse iz Celovca je letos namenila 5.000 evrov za donacijo Banke Sparkasse d. d. Fundaciji Leona Štuklja, ustanovi za štipendiranje dijakov, študentov in podiplomskih študentov iz socialno šibkih okolij, z nadpovprečnimi študijskimi uspehi in uspešnim sodelovanjem na področjih športa, kulture ali humanitarnih dejavnosti. Rok za oddajo vlog za pridobitev štipendije je petek, 14. novembra 2014.

Za podporo Fundaciji Leona Štuklja se je banka Sparkasse odločila, ker lahko tako neposredno podpre nadarjene dijake in študente iz socialno šibkih okolij Na ta način banka prispeva k izobraževanju generacije, ki bo v prihodnje skrbela za razvoj Slovenije.

Razpis štipendij je objavljen na spletni strani Rotary kluba Maribor, kjer so opisani tudi pogoji za pridobitev štipendije ter vrsta dokumentacije, ki jo morajo predložiti kandidati dijaki in študentje. Rok za oddajo vlog za pridobitev štipendije je petek, 14. novembra 2014. Fundacija Leona Štuklja bo podelila 10 desetmesečnih štipendij v višini 150 EUR mesečno.

Ustanovitelja fundacija sta olimpionik Leon Štukelj in Rotary klub Maribor. Fundacijo sta ustanovila leta 1999 v sklopu slovesnih aktivnosti ob proslavitvi 100. rojstnega dne Leona Štuklja. Od ustanovitve naprej fundacija vsako leto podeli deset enoletnih (desetmesečnih) štipendij. Sredstva, namenjena za donacijo, so del programa fundacije Privatstiftung iz Celovca, banke Kärntner Sparkasse, ki je večinska lastnica Banke Sparkasse d. d.. Fundacija želi s podporo različnim projektom in vsakoletnim doniranjem sredstev pozitivno vplivati na razvoj lokalnega okolja.

Banka Sparkasse se zaveda, kako pomembno je podpirati nadarjene študente v njihovem prizadevanju za razvoj talentov, pri pridobivanju dosežkov in tudi mednarodnih znanj. Zato se poleg letošnje donacije fundaciji Leona Štuklja vsako leto pridružuje Steiermärkische Sparkasse Bank in Univerzi v Gradcu pri organizaciji programa Best of South-East. Ta je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Na mednarodnem razpisu so izbranim študentom omogočene študijske in delovne izkušnje, , finančna podpora v obliki štipendije ali plačane delovne prakse ter razširitev znanja tujih jezikov.

 


Podelitev čeka Fundaciji Leona Štuklja, družabno srečanje Rotary klubov Maribor, 17.12.2014KONTAKTNI OSEBI:
Nejka Grabnar
T: +386 1 583 66 66
F: +386 1 583 23 33
E: marketing@sparkasse.si

mag. Maja Blatnik Žerovnik
T: +386 1 583 22 98
M: +386 51 691 755
E: marketing@sparkasse.si


Poslovne enote Sodobne tržne poti Zemljevid strani
  © 2010 Banka Sparkasse d.d. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani AV studio