Domov
 

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost

natisni natisni pišite nam pišite nam rezervacija termina rezervacija termina

Thomkas Jurkowitsch, novi član uprave Banke Sparkasse d. d.

Ljubljana, 3. marec 2014 – Upravi banke Sparkasse, predsedniku mag. Andreju Plosu in članu uprave Aleksandru Klemenčiču, se je pridružil Thomas Jurkowitsch, ki je dovoljenje za nastop funkcije s strani Banke Slovenije pridobil v torek, 25. februarja 2014.

Thomas Jurkowitsch v banko Sparkasse prihaja iz Steiermärkische Bank in Sparkassen AG,  Gradec, kjer je začel svojo poklicno pot v pravnem oddelku in nadaljeval v oddelku za prestrukturiranje kreditov za gospodarstvo. Med drugim je bil zadolžen za mednarodno in več-bančno financiranje v Sloveniji ter na Hrvaškem. Študiral je na Pravni fakulteti graške Univerze Karla Franca in jo zaključil z magisterijem leta 2012. V banki Sparkasse prevzema področje Upravljanj s tveganji in pravnih zadev.
 
Ob prihodu v banko Sparkasse je povedal: »V trenutno zahtevnih gospodarskih časih je strankam zelo pomembna varnost banke ter močno lastniško zaledje, kar velja tudi za banko Sparkasse, ki je v primerjavi s konkurenco majhna banka, a se je na Slovenskem trgu dobro uveljavila.«

Banka Sparkasse d. d. je na slovenskem trgu prisotna že 15 let in ji zaupa že več kot 56.000 strank. Spada v Skupino Erste bank in Sparkassen, ki je del Erste Group, ene največjih finančnih ponudnikov centralne in vzhodne Evrope, z več kot 16 milijonov strankami. Banka Sparkasse ima trdno zaledje pri svojih lastnikih, Kärntner Sparkasse AG iz Celovca (70 % lastništvo), Steiermärkische Bank AG iz Gradca (26 % lastništvo) ter Erste Bank iz Dunaja (4 %).

Thomas Jurkowitsch, tretji član uprave Banke Sparkasse d. d.

Thomas Jurkowitsch, tretji član uprave Banke Sparkasse d. d.


KONTAKTNA OSEBA:
Nejka Grabnar
T: +386 1 583 66 66
F: +386 1 583 23 33
E: marketing@sparkasse.si


Poslovne enote Sodobne tržne poti Zemljevid strani
  © 2010 Banka Sparkasse d.d. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani AV studio