Domov
 

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost

natisni natisni pišite nam pišite nam rezervacija termina rezervacija termina

Sparkasse donirala 5.000 evrov društvu »Petka za nasmeh«

Ljubljana, 17. november 2015 - Fundacija Privatstiftung Kärntner Sparkasse iz Celovca je letos namenila 5.000 evrov za donacijo Banke Sparkasse d. d. društvu »Petka za nasmeh«, ki nudi neposredno pomoč osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin s financiranjem šolske prehrane in obšolskih dejavnosti. 

Za podporo dobrodelnemu društvu »Petka za nasmeh« se je banka Sparkasse odločila zaradi povezanosti vrednot obeh organizacij. Tako Banka Sparkasse kot društvo »Petka za nasmeh« gradita svoje delovanje na vrednotah zaupanja in odgovornosti. Banka to izraža prek profesionalnega  dela s strankami ter skrbi za okolje v katerem deluje, »Petka za nasmeh« pa s sodelovanjem s strokovnimi službami osnovnih šol ter aktivacijo posameznikov, ki prispevajo v boljši vsakdan otrok.

Dobrodelno društvo »Petka za nasmeh« je prostovoljno, samostojno, neprofitno in nepolitično društvo ljudi, ki jih združuje skrb za šibke in revne prebivalce Republike Slovenije ter je usmerjeno predvsem v neposredno pomoč osnovnošolcem pri finančnem zagotavljanju njihove šolske prehrane. Pomagajo neposredno otroku tako, da mu omogočijo, da lahko skupaj s svojimi sošolci, skozi celotno šolsko leto,  odide na kosilo, posredno pa s tem pomagajo tudi njegovi družini. Poleg tega ima otrok, za katerega prevzamejo odgovornost, omogočene vse šolske aktivnosti od izletov, taborov, predstav, prevozov,  šole v naravi itd.

V 10 letih je banka Sparkasse donirala 151.000 EUR za pomoč otrokom iz socialno šibkejših okolij: Anin sklad, Mala hiša na Kozjanskem, Anina Zvezdica, Fundacija Leona Štuklja in pomoč družinam ob naravnih nesrečah.


Mag. Andrej Plos, predsednik uprave banke Sparkasse je predal donacijo predsedniku društva »Petka za nasmeh«, gospodu Milanu Jakopoviču. (Foto: Aleš Beno)


KONTAKTNI OSEBI:
Urban Ocepek
T: +386 1 583 22 46
F: +386 1 583 23 33
E: marketing@sparkasse.si

mag. Maja Blatnik Žerovnik
T: +386 1 583 22 98
M: +386 51 691 755
E: marketing@sparkasse.si


Poslovne enote Sodobne tržne poti Zemljevid strani
  © 2010 Banka Sparkasse d.d. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani AV studio