Obvestilo o poskusih zlorab kreditnih kartic

Spoštovani!

V zadnjih dneh se je pojavilo več poskusov zlorab z lažnimi DHL sporočili, s katerim spletni goljufi poskušajo pridobiti podatke o plačilnih karticah.

Komitent banke prejme elektronsko sporočilo, ki naj bi ga poslala dostavna služba DHL. Pod pretvezo, da je za nas prišel paket, nas pozivajo k plačilu stroškov obdelave. Seveda na vas ne čaka nikakršen paket, ampak spletni goljuf in poziv k plačilu 3,80€ stroškov za poštnino.

V sporočilu se seveda nahaja lažna povezava do ponarejane spletne strani, ki od nas zahteva vnos podatkov iz kreditne kartice. Zato vas pozivamo, da ste pozorni in pazljivi ob uporabi in posredovanju podatkov o vaši plačilni kartici. V primeru, da prejmete neobičajno sporočilo s strani banke, ne odpirajte povezave v sporočilu. Banka vas nikoli ne bo pozvala k pošiljanju osebnih podatkov prek elektronskih sporočil.

V primeru, da ste kliknili na povezavo in na lažni spletni strani vnesli svoje podatke, nemudoma kontaktirajte banko.

V banki Sparkasse smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@sparkasse.si ali na telefonski številki 01 583 66 66. Kontaktirate nas lahko tudi, če dvomite v legitimnost prejetega SMS sporočila s strani naše banke.

Lažna sporočila lahko posredujete tudi na SI-CERT (Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost) na elektronski naslov cert@cert.si, nato pa jih čimprej izbrišite. 

Banka Sparkasse d. d.