Poslovna enota Banke Sparkasse v Novem mestu postala UNICEF-ova varna točka

Poslovna enota Banke Sparkasse v Novem mestu je postala UNICEF-ova varna točka in tako so otroci dobili še eno točko, kamor se lahko obrnejo po pomoč, če se znajdejo v stiski zaradi težav s sovrstniki, družino, so žrtve nasilja, so v stiski zaradi pritiskov v šoli, so se izgubili, ne morejo priti domov ali v stik s starši, ali pa si samo želijo sproščenega klepeta in pogledati, kako naša Varna točka izgleda. Pričakali jih bodo zaposleni, ki bodo otrokom nudili trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski.

Slavnostno namestitev nalepke pri vhodu v našo poslovno enoto, s smejočo se hiško, ki označuje Varno točko, sta izvedla Tomaž Šalamon, predsednik uprave Banke Sparkasse, in Tomaž Bergoč, Izvršni direktor UNICEF-a Slovenija.

"Vesel sem, da smo vzpostavili Varno točko tudi v naši poslovalnici v Novem mestu in prepričan sem, da je to odlična pot, da lahko pomagamo otrokom in mladostnikom, če se znajdejo v težavah in si sami ne znajo pomagati. Vsi otroci so junaki, ki lahko premagajo majhne in velike težave, sami ali s pomočjo odraslih, in modra UNICEF-ova nalepka označuje, da smo tudi mi pripravljeni pomagati in da smo na voljo za pomoč. Hvala ekipi v enoti, ki so z odprtimi rokami sprejeli projekt in se posebej usposobili za pomoč otrokom v stiski," je ob modri UNICEF-ovi nalepki Varne točke dejal Tomaž Šalamon.