Z našim okoljem smo trajnostno povezani

Temelj našega poslanstva je, da imamo vsi ljudje pravico do blaginje, ne glede na spol, status, vero, nacionalnost ali starost. Tu smo, da vam na poti do nje pomagamo, vas spremljamo in zagotavljamo veter pod vašimi krili. Svoje poslanstvo udejanjamo s poslovnim delovanjem, donacijami, sponzorstvi in drugimi družbeno odgovornimi aktivnostmi.

Glasujte za donacijo #Verjemivjutri po vaši izbiri!

Do 31. 5. 2022 lahko kot naše stranke glasujete, za kateri namen za boljši jutri želite, da namenimo donacijo.

V banki Sparkasse poskušamo zagotavljati blaginjo in jo večati.

Podpiramo projekte, ki neposredno vplivajo na kakovost življenja naše družbe. Usmerjeni smo v dobrodelnost in razvoj družbe, podjetništva ter izobraževanja, pa tudi skrb za okolje.

Prispevamo k dvigu kvalitete življenja družbe

Ponosni smo, da si prizadevamo dvigniti kvaliteto življenja naše družbe in tistim, ki potrebujejo pomoč, pomagati s podporo in sodelovanjem v raznovrstnih projektih.

V preteklosti smo k tem ciljem poskušali prispevati z donacijami in sponzorstvi, ki so bili namenjeni:

Podpiramo podjetništvo in razvoj

Izobraževanje

Zavedamo se velikega pomena izobraževanja, zato se že vrsto let pridružujemo banki Steiermaerkische Sparkasse Bank in Univerzi v Gradcu pri organizaciji in promociji štipendijskega programa “Best of South-East”, ki je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Program izbranim kandidatom omogoča nadgradnjo znanja, pridobljenega na dodiplomskem ali podiplomskem študiju prava, ekonomije ali managementa, ter kombinacijo študija in prakse ali usposabljanja v eni od najmodernejših bančnih institucij na avstrijskem Štajerskem.

Si študent prava, ekonomije ali managementa?

Razširi svoja obzorja v sklopu programa Best of South-East, ki vključuje:

 • zagotovljeno namestitev v enem od študentskih domov v Gradcu (enoposteljna soba),
 • mesečno žepnino v višini 750 EUR,
 • oprostitev šolnine in registracijo na Univerzi v Gradcu,
 • intenzivni tečaj nemškega jezika v univerzitetnem jezikovnem centru,
 • različne družabne in kulturne dogodke tekom celega leta v odvisnosti od situacije s COVID 19.

Izkoristi edinstveno priložnost za študij in delo:

 • Nadgradi znanje iz dodiplomskega ali podiplomskega študiju.
 • Pridobi izkušnje mednarodnega študija na Univerzi v Gradcu.
 • Kombiniraj študij s prakso / usposabljanjem v banki Steiermärkische Sparkasse.
 • Študiraj v enem največjih študentskih središč v Avstriji za čas enega leta.

Spoznaj več o programu na spletni strani Best of South-East in facebook strani.

Se prepoznaš v zgoraj navedenem in bi se želel prijaviti?

Začetek zbiranja prijav za šolsko leto 2022/2023 se je začelo v oktobru 2021.

Časovnica prijav je naslednja:

 • Rok za oddajo prijav je 20. 1. 2022.
 • Proces prijav je opisan na spletni strani Best of South-East.

Pomagamo skrbeti za okolje

Zavedamo se, da je vsak izmed nas odgovoren za okolje! Spodbujamo okolju prijazne projekte in razvijamo bančne rešitve, ki dvigujejo ekološko zavest. 

S ciljem povezovanja z okoljem smo realizirali obsežen projekt, otvoritev nove poslovne enote v prenovljeni Palači Evropa, v kateri je uporabljen koncept kavarne v banki. Z njim želimo bančništvo približati ljudem in ga postaviti v sproščeno okolje. V Ljubljani smo večni Kavarni Evropa vdahnili novo življenje s sodobnim konceptom bančništva. 

Naše poslanstvo

Povečevanje in zagotavljanje blaginje: Vsi ljudje imamo pravico do blaginje, ne glede na spol, status, vero, nacionalnost ali starost. Tu smo, da vam na poti do nje pomagamo, vas spremljamo in zagotavljamo veter pod vašimi krili.

Naša vizija

Dostopnost, neodvisnost in inovativnost: Z inovativnimi rešitvami želimo svojim strankam ponuditi uporabniško izkušnjo, kakršno si želijo in zaslužijo.

Naše vrednote

 • Verjamemo vase: Smo pogumni in verjamemo v pogum naših strank. Izpolnjujemo obljube, smo iskreni in se medsebojno spoštujemo.
 • Trudimo se za srčne odnose: Predani smo odprti komunikaciji in pristnim osebnim odnosom. Nasmeh z veseljem podarjamo in sprejemamo.
 • Uživamo v ustvarjalnosti: Navdih iščemo v majhnih stvareh in velikih idejah. S kreativnostjo ustvarjamo napredek in postavljamo trende v bančništvu.
 • Skrbimo za profesionalnost: Z nenehnim razvojem znanja, ljudi in poslovanja odgovorno in strokovno ustvarjamo dodano vrednost. Pri delu smo natančni in točni.

Zadovoljstvo strank je na prvem mestu

Novice