Z našim okoljem smo trajnostno povezani

Temelj našega poslanstva je, da imamo vsi ljudje pravico do blaginje, ne glede na spol, status, vero, nacionalnost ali starost. Tu smo, da vam na poti do nje pomagamo, vas spremljamo in zagotavljamo veter pod vašimi krili. Svoje poslanstvo udejanjamo s poslovnim delovanjem, donacijami, sponzorstvi in drugimi družbeno odgovornimi aktivnostmi.

Aktivnosti v teku

Drugi krog zbiranja glasov za donacijo #Verjemivjutri!

Do konca avgusta 2022 smo v drugem krogu zbirali glasove za donacijo #Verjemivjutri po izbiri naših strank. Naše stranke ste porazdelili svoje glasove na naslednji način:

 • Zavod SVSP - Slovenian Vets For Stray Pets 16%
 • Fundaciji Vrabček upanja 19%
 • Društvo Šolski ekovrtovi 65%

25 babic in 25 vnukov / 25 dedkov in 25 vnukic peljemo na MOOOOORJE

V sodelovanju z Društvom upokojencem Slovensko Konjice in Radio Rogla bomo v duhu medgeneracijskega sodelovanja omogočili 25 babicam / dedkom in 25 vnukom / vnukicam izlet na morje. 

Več o Mi gremo na MOOOOORJE

Prvi krog zbiranja glasov za donacijo #Verjemivjutri

Do konca maja 2022 smo zbirali glasove za prvi krog donacij #Verjemivjutri. Naše stranke ste porazdelili svoje glasove na naslednji način:

 • Zavod Zadnje upanje 55%
 • Slovensko društvo za zaščito voda 35%
 • Umanotera 10%

.

 

V banki Sparkasse poskušamo zagotavljati blaginjo in jo večati.

Podpiramo projekte, ki neposredno vplivajo na kakovost življenja naše družbe. Usmerjeni smo v dobrodelnost in razvoj družbe, podjetništva ter izobraževanja, pa tudi skrb za okolje.

Prispevamo k dvigu kvalitete življenja družbe

Ponosni smo, da si prizadevamo dvigniti kvaliteto življenja naše družbe in tistim, ki potrebujejo pomoč, pomagati s podporo in sodelovanjem v raznovrstnih projektih.

V preteklosti smo k tem ciljem poskušali prispevati z donacijami in sponzorstvi, ki so bili namenjeni:

Podpiramo podjetništvo in razvoj

Izobraževanje

Zavedamo se velikega pomena izobraževanja, zato se že vrsto let pridružujemo banki Steiermaerkische Sparkasse Bank in Univerzi v Gradcu pri organizaciji in promociji štipendijskega programa “Best of South-East”, ki je namenjen nadarjenim in motiviranim študentom ter diplomantom držav Jugovzhodne Evrope. Program izbranim kandidatom omogoča nadgradnjo znanja, pridobljenega na dodiplomskem ali podiplomskem študiju različnih študijskih smeri, ter kombinacijo študija in prakse ali usposabljanja v eni od najmodernejših bančnih institucij na avstrijskem Štajerskem.

Postani “Najboljši/a na jugovzhodu”

Razširi svoja obzorja v sklopu programa Best of South-East, ki vključuje:

 • mesečno žepnino v višini 750 EUR,
 • oprostitev šolnine in registracijo na Univerzi v Gradcu,
 • intenzivni tečaj nemškega jezika v univerzitetnem jezikovnem centru.

Izkoristi edinstveno priložnost za študij in delo:

 • Nadgradi znanje iz dodiplomskega ali podiplomskega študiju.
 • Pridobi izkušnje mednarodnega študija na različnih univerzah v Gradcu (the University of Graz, the University of Music and Performing Arts Graz, Graz University of Technology and Montanuniversität Leoben).
 • Kombiniraj študij s prakso/usposabljanjem v banki Steiermärkische Sparkasse.
 • Študiraj v enem največjih študentskih središč v Avstriji za čas enega leta.

Spoznaj več o programu na spletni strani Best of South-East in facebook strani.

Se prepoznaš v zgoraj navedenem in bi se želel prijaviti?

Prijavite se lahko na spletni strani Best of South-East (Call for Application). Prijave so odprte do 1. 12. 2022. 

Pomagamo skrbeti za okolje

Zavedamo se, da je vsak izmed nas odgovoren za okolje! Spodbujamo okolju prijazne projekte in razvijamo bančne rešitve, ki dvigujejo ekološko zavest. 

S ciljem povezovanja z okoljem smo realizirali obsežen projekt, otvoritev nove poslovne enote v prenovljeni Palači Evropa, v kateri je uporabljen koncept kavarne v banki. Z njim želimo bančništvo približati ljudem in ga postaviti v sproščeno okolje. V Ljubljani smo večni Kavarni Evropa vdahnili novo življenje s sodobnim konceptom bančništva. 

Družbena odgovornost v Skupini Sparkasse

Zavedamo se, da lahko prav vsak posameznik in organizacija naredi spremembe, spremembe na bolje, in pripomore k boljšemu življenju za vse generacije, tudi bodoče. Ves čas z različnimi aktivnostmi vključujemo zaposlene in skupaj zbiramo ideje za boljši jutri, ki bodo nadalje prispevale k oblikovanju strategije banke in opredelitvi nadaljnjih aktivnosti, s katerimi vračamo v okolje in prispevamo za boljši jutri - #Verjemivjutri. Zato smo usmerjeni v bančne rešitve, ki dvigujejo ekološko zavest, v dobrodelnost in razvoj družbe, podjetništva ter izobraževanja, pa tudi k skrbi za okolje. Vse to udejanjamo s poslovnim delovanjem, donacijami, sponzorstvi in drugimi družbeno odgovornimi aktivnostmi. 

Naše poslanstvo

Povečevanje in zagotavljanje blaginje: Vsi ljudje imamo pravico do blaginje, ne glede na spol, status, vero, nacionalnost ali starost. Tu smo, da vam na poti do nje pomagamo, vas spremljamo in zagotavljamo veter pod vašimi krili.

Naša vizija

Dostopnost, neodvisnost in inovativnost: Z inovativnimi rešitvami želimo svojim strankam ponuditi uporabniško izkušnjo, kakršno si želijo in zaslužijo.

Naše vrednote

 • Verjamemo vase: Smo pogumni in verjamemo v pogum naših strank. Izpolnjujemo obljube, smo iskreni in se medsebojno spoštujemo.
 • Trudimo se za srčne odnose: Predani smo odprti komunikaciji in pristnim osebnim odnosom. Nasmeh z veseljem podarjamo in sprejemamo.
 • Uživamo v ustvarjalnosti: Navdih iščemo v majhnih stvareh in velikih idejah. S kreativnostjo ustvarjamo napredek in postavljamo trende v bančništvu.
 • Skrbimo za profesionalnost: Z nenehnim razvojem znanja, ljudi in poslovanja odgovorno in strokovno ustvarjamo dodano vrednost. Pri delu smo natančni in točni.

Zadovoljstvo strank je na prvem mestu

Novice