Varstvo osebnih podatkov

V Banki Sparkasse d. d. (v nadaljevanju: banka) kot zaupanja vredni instituciji varujemo osebne podatke svojih strank na najvišji ravni. Pri obdelavah osebnih podatkov ravnamo v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov (zlasti Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR, veljavna od 25. 5. 2018 dalje, in vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov).

V okviru opravljanja svoje dejavnosti v banki zbiramo in obdelujemo različne vrste osebnih podatkov. Banka obdeluje osebne podatke le v primeru, da ima za posamezen namen obdelave ustrezen pravni temelj, ki je lahko:

  • pogodba o bančnih storitvah oziroma produktih oziroma pogajanja za sklenitev takšne pogodbe;
  • neposredno poseben zakon;
  • osebna privolitev posameznika, na katerega se nanašajo podatki;
  • zakonit interes banke ali tretje osebe, nad katerim ne prevladajo interesi oziroma pravice posameznika.

Banka je, kot upravljavec osebnih podatkov, z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave, pripravila Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov (Splošne informacije), ki posamezniku na enem mestu omogočajo pridobitev vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na obdelave osebnih podatkov v banki.

Splošne informacije so dosegljive tukaj.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO) je dosegljiva na elektronskem naslovu dpo@sparkasse.si ali na telefonski številki 00386 1 583 25 30. Za uveljavljanje pravic posameznika banko obvestite na e-naslov: dpm@sparkasse.si ali po navadni pošti na naslov: Banka Sparkasse d.d., Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana.

Se ne morete odločiti? Morda potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas!