Zeleni krediti Sparkasse

Financirajte vašo naložbo za boljšo prihodnost z Zelenim kreditom #Verjemivjutri - brez stroškov odobritve in vodenja kredita.

Prav tako brez plačila stroškov zavarovanja kredita in stroškov ocene rizika kreditojemalca.

#VerjemiVase, pridruži se Sparkasse!

Zakaj zeleni kredit Sparkasse?

Ugodni pogoji

Brez skritih stroškov

Osebno

Zeleni potrošniški kredit

Dobite lahko do 40.000 €, odplačujete do 7 let, glede na poslovno sodelovanje z banko do 10 let. Najnižji mesečni obrok lahko naša 20 €.

 • Ugodno - brez stroškov odobritve in vodenja kredita ter stroškov ocene rizika kreditojemalca.
 • Tudi za samozaposlene - razumemo poslovanje samozaposlenih in skrbimo za prilagojene in ugodne pogoje.
 • Brezskrbno - lahko sklenete zavarovanje v primeru brezposelnosti.

Primer informativnega izračuna za kredit v višini 35.000 EUR za obdobje 84 mesecev:

Primer izračuna kredita v višini 35.000 EUR z dobo odplačevanja 7 let s fiksno in spremenljivo obrestno mero. V primeru spremenljive obrestne mere, se lahko skupni znesek, ki ga mora plačati potrošnik, občutno poveča. Izračun s spremenljivo obrestno mero je pripravljen ob upoštevanju vrednosti 6-mesečni EURIBOR za mesec julij 2024, ki znaša 3,678%. Izračun je informativne narave ob predpostavki črpanja kredita na dan 17. 7. 2024 in se lahko spremeni ter za banko ni zavezujoč. Veljavnost informativne ponudbe je do 31. 8. 2024 oz. do preklica.

Zeleni stanovanjski kredit 

Dobite lahko do 400.000 €, ki jih odplačujete do 30 let. Če za svoj sanjski dom potrebujete več, pa se pogovorite s svetovalcem.

 • Ugodno - številne storitve, kot so zastopanje pri notarju, vodenje kredita in ocena rizika kreditojemalca, so pri nas brezplačneBrez dodatnih stroškov vrednotenja nepremičnine in stroškov pravnega pregleda. Vse na enem mestu.
 • Možnost odloga vračila kredita v času gradnje ali selitve.
 • Tudi za samozaposlene - razumemo poslovanje samozaposlenih in skrbimo za prilagojene in ugodne pogoje.
 • Brezskrbno - lahko sklenete zavarovanje v primeru brezposelnosti.

Primer informativnega izračuna za kredit v višini 80.000 EUR za obdobje 10 let:

Primer informativnega izračuna za kredit v višini 120.000 EUR za obdobje 20 let:

Primer izračuna odplačevanja kredita za nakup nepremičnine s fiksno in spremenljivo obrestno mero, zavarovanje z zastavo nepremičnine (hipoteka). Pogoji veljajo ob predpostavki odprtja transakcijskega računa s prenosom osebnega dohodka in sklenitve premoženjskega zavarovanja pri Wiener Städtische Zavarovalnici, Podružnica v Ljubljani. V primeru spremenljive obrestne mere se lahko skupni znesek, ki ga mora plačati potrošnik, občutno poveča. Izračun s spremenljivo obrestno mero je pripravljen ob upoštevanju vrednosti 6-mesečni EURIBOR za mesec julij 2024, ki znaša 3,678 %.

Izračun je informativne narave ob predpostavki črpanja kredita na dan 17. 7. 2024 in se lahko spremeni ter za banko ni zavezujoč.

Veljavnost informativne ponudbe je do 31. 8. 2024 oz. do preklica. Višina obrestne mere se lahko poviša, če potrošnik ne sklene pogodbe o vodenju transakcijskega računa pri banki in premoženjskega zavarovanja pri Wiener Städtische Zavarovalnica, Podružnica v Ljubljani.

* Skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec vključuje tudi stroške vodenja računa za celotno obdobje odplačevanja kredita.

#VerjemiVase s kreditom Sparkasse!

Nameni zelenih kreditov

Zeleni krediti so namenjeni pasivni ali skoraj ničenergijski gradnji hiše, kot tudi zeleni obnovi, nakupu hibridnega ali električnega avtomobila

Zelena obnova je še dodatno razdelana na naslednje ukrepe:

 • Nakup stavbnega pohištva (oken, vrat in zasteklitve) s toplotno prehodnostjo stekel Ug= max. 1,0 W/m2K in toplotno prehodnostjo celotnega okna Uw=max. 1,3 W/m2K.
 • Izolaciji s skupno debelino izolacije zunanje stene min.12 cm ali toplotna prevodnost max 4,5W/mK.
 • Nakup toplotne črpalke z letnim grelnim številom nad 3,0.
 • Nakup kotlov na lesno biomaso z izkoristkom pri nazivni toplotni moči več kot 90%.
 • Nakup rekuperatorjev odpadnega zraka.
 • Nakup nizkotemperaturnih režimov gretja (talno gretje, konvektorsko, toplozračno).
 • Vgraditev podzemnih sodov za vodo za preskrbo sanitarne vode.
 • Nakup lastne sončne elektrarne za samooskrbo z električno energijo.

 

Če še niste prepričani kateri kredit bi najbolje izpolnil vaše želje, vam bo naš svetovalec z veseljem pomagal poiskati najboljšo rešitev! Naročite se na brezplačni posvet.

Potrošniški kredit

Stanovanjski kredit

Menjava banke

Kviz: poznate ključne pojme pri kreditih?