Kako ravnati ob nepričakovani izgubi službe?

Spoštovani, ukinili smo vaše delovno mesto

Blaž je mail dobil v četrtek popoldne, malo pred odhodom domov. Iz kadrovskega oddelka so mu v nekaj vrsticah na kratko sporočili, da multinacionalka zapira svoje podjetje v Sloveniji in da bo čez mesec dni ostal brez službe.  Enak mail so dobili vsi v podjetju in čeprav se je o tem že nekaj časa šušljalo, ni nihče zares verjel, da se bo tudi zares zgodilo. V pisarni je vladala smrtna tišina, ki jo je z obupanim glasom prekinila ena od sodelavk: »In kaj bomo zdaj?«

Stres ob nenadni izgubi službe

»Ne boš verjela, kakšen mail smo dobili danes,« je s trpkim glasom rekel Sari, ko je prišel domov. Vso pot domov je razmišljal o tem, na kakšen način so izvedeli za odpovedi in predvsem o tem, da nihče od vodilnih v podjetju ni imel poguma priti v pisarno in jim tega povedati osebno.

»Odpovedi so nam poslali. Pravzaprav vsem enako, ker se jim jih niti personalizirati ni dalo …« V njem so se prebujali vsi občutki, ki jih po raziskavah strokovnjakov ljudje doživljajo ob izgubi službe. Najprej ni mogel verjeti, zdaj ga je po nekaj urah premišljevanja že prevzemala jeza nad tem, na kakšen način so lastniki podjetja izpeljali vse skupaj. Po »učbeniku« bi moralo slediti obdobje depresije, dvomov vase in razočaranja, a Blaž je bil odločen, da pri njem do tega ne bo prišlo. Blaž je namreč že nekaj časa slutil, kaj se pripravlja, zato se je na odpoved že prej psihično pripravil. 

»Najprej ne moreš verjeti, potem pa je najbolje preskočiti fazo depresije in se odpraviti novim izzivom naproti. Če imaš doma podporo in razumevanje partnerja, je vse veliko lažje.«

»Hej, stari, bova pa kolesarske izlete malo resneje vzela, a ne?« je bila Sara polna optimizma, on pa ji je mirno odvrnil: »Brez skrbi, imava dovolj denarja za nekaj mesecev življenja in  pokrivanja stroškov, pa tudi nova služba se bo hitro našla.« 

Učinkovito iskanje službe: mreženje, poznanstva, headhunterji …

Na srečo je bil Blaž strokovnjak na svojem področju in mu je nekaj podjetij že prej ponujalo službo. Vedel je, da se bo novica hitro razširila in da bodo nekatera podjetja spet poslala ponudbe, vseeno pa je poklical nekaj svojih prijateljev in jim omenil, da bo v kratkem pripravljen sprejeti novo službo.

Lotil se je nevsiljivega poizvedovanja med poslovnimi partnerji, prijatelji in znanci, če se kje kaže kakšno prosto delovno mesto. Nekateri so že vedeli, drugi so obljubili, da bodo pozorni na novice, nekateri pa so ga kar takoj prosili za življenjepis.

»Največje pozitivno presenečenje je bil headhunter, ki si je prvi vtis o meni ustvaril tako, da je prebral moj blog. Na srečo pišem o stvareh, ki so povezane tudi z mojim delom.«

Prvič se je srečal tudi z enim od headhunterjev, agentom, ki išče najboljše kadre za različna podjetja. Presenetilo ga je, koliko je agent že vedel o njem. Večino podatkov je našel na spletu – pregledal je Blažev blog in nekaj objav na Facebooku, o njem pa se je pozanimal tudi pri nekaterih podjetjih, s katerimi je Blaž v preteklosti sodeloval.

Življenjepis naj bo drugačen, zanimiv in navdušujoč!

Življenjepis, ki zgolj suhoparno našteva zaključena šolanja in preteklo delovno dobo, nikogar več ne prepriča. Predstaviti mora izkušnje in dosežke ter pokazati, da iskalec službe podjetje pozna in ima enako vizijo. Blaž je izbral le nekaj svojih največjih preteklih dosežkov, v spremnih pismih (prilagojenih vsakemu podjetju posebej) pa je dal potencialnim delodajalcem vedeti, da razume trg, najnovejše trende in smer razvoja panoge.

»Razmišljal sem, da bi posnel video življenjepis oziroma predstavitev, a se po nasvetu prijateljice, ki je že vrsto let v kadrovskih vodah, za to nisem odločil, ker nisem vešč govora v kamero. Tako bi lahko potencialni delodajalec nehote razumel, da sem nesamozavesten.«

Poskrbite za prihranke (zlato rezervo) in dober sloves

Blaž je imel kljub nenadni odpovedi precej sreče, predvsem zato, ker je upošteval nekaj pravil in nasvetov:

  • Ves čas je spremljal potrebe po zaposlitvah v svoji branži in ohranjal stike s potencialnimi prihodnjimi delodajalci, a ne na način, ki bi škodil njegovemu podjetju.
  • Svoj hobi je spremenil v dodaten zaslužek, ki mu je prinašal nekaj dohodka, vsaj za tekoče stroške.
  • V prvih letih zaposlitve je privarčeval za šest mesecev t. i. zlate rezerve, s katero lahko prepreči nenaden izpad dohodka, poleg tega pa je dobil tudi nekaj odpravnine.
  • Ves čas si je s projekti, pisanjem bloga in drugimi aktivnostmi gradil avtoriteto na svojem področju dela, zato so ga v teh krogih vsi dobro poznali.

Blaž ni bil dolgo brez službe, saj je že po dveh razgovorih dobil dve ponudbi. Izbral je tisto, pri kateri je delo nastopilo šele čez tri tedne, s Saro pa sta si v tem času privoščila še krajši dopust.

Mogoče vas zanima tudi?