Menjava banke – preprost korak, ki se splača

Digitalizacija, konkurenca, spremenjene navade potrošnikov ter predvsem tehnološki razvoj so močno vplivali na vse veje gospodarstva in banke pri tem niso nobena izjema. Tudi tisti, ki so dolga leta prisegali na »svojo« banko, pri kateri imata bančni račun odprt tudi oče in dedek, so se začeli ozirati naokoli in iskati nove rešitve, s katerimi enostavneje upravljajo s svojim denarjem.

Kdaj je čas za menjavo banko?

Kdaj je čas za zamenjavo banke? Običajno nastopi takrat, ko iščete neko posebno storitev (recimo ugoden kredit) ali ko se pri vaši banki spremenijo pogoji ali stroški storitev. Ko razmišljate o menjavi banke, razmislite o odnosu, pogojih in ponudbi, ki jo resnično potrebujete.

Kaj resnično potrebujete od banke?

Uporabniku prijazna banka. Razmislite o poteh do banke, ki so vam najbolj pomembne. V poslovalnici je pomembna prijaznost osebnega svetovalca, ki se vam resnično posveti, ko to potrebujete. Za vsak dan pa potrebujete predvsem spletno bančništvo in mobilno aplikacijo, s katerima vam je vsak trenutek omogočen vpogled v stanje na računu in možnost plačevanja. Do pomoči in različnih informacij ter nasvetov lahko pridete preko službe za pomoč uporabnikom, ki deluje na različnih kanalih. Vam je pomembno, del katere bančne skupine je vaša banka? Tudi to ima lahko vpliv na določene ugodnosti, kot je na primer cena dvigov na bankomatih, ko potujete.

Stroški in pogoji. Stroški in pogoji predstavljajo pomemben del pri odločitvi, ali vam banka, o kateri razmišljate, ponuja prilagojen nabor bančnih storitev in individualno obravnavo.

Sodobne in udobne rešitve. Elektronsko in mobilno bančništvo ponujata številne rešitve, ki nam prihranijo veliko časa in denarja. Nekaj primerov: plačevanje položnic z optičnim branjem QR-kod, e‑računi, uporaba možnosti plačila na obroke na katerem koli prodajnem mestu ter Flik oz. takojšnja plačila. Tovrstne rešitve so hitro postale nekaj povsem običajnega in jih ponuja večina bank. Vendar le preverite, da jih boste izkoristiti in da banka, o kateri razmišljate, ponuja tiste, ki vam bodo prinesle največje koristi.

Ponudba produktov. Preverite, ali so vam na voljo različni račun in paketi (klasični, poslovni, študentski, otroški …), paleta plačilnih in kreditnih kartic (tudi z možnostjo plačila na obroke), popolna storitev kreditiranja pod najugodnejšimi pogoji (stanovanjski in potrošniški krediti, svetovanje, pomoč pri pridobivanju dokumentacije, cenitve …), varčevanje in zavarovanja (nezgodno, rentno, dodatno pokojninsko).

Ste pripravljeni na prijazno bančno izkušnjo v banki Sparkasse?

Pri banki Sparkasse vemo, kaj pričakujete od svoje banke, zato vam zagotavljamo prijazno, vam prilagojeno in osebno bančno izkušnjo. V banki Sparkasse vsako stranko resnično obravnavamo individualno, to ni samo reklamni slogan. Ponujamo vam prilagojen nabor udobnih bančnih storitev za uresničitev vaših želja, ker mi verjamemo v naše stranke. Kot del mednarodne bančne skupine Erste Bank in Sparkasse se lahko pohvalimo z več kot 200 leti tradicije v bančništvu.

Predrite svoj mehurček udobja! Postopek zamenjave banke je nadvse preprost, saj lahko večino postopka opravi kar banka, vključno z odprtjem računa, posredovanjem zahtevka za ukinitev TRR računa pri prejšnji banki, odprtjem direktnih bremenitev in trajnih nalogov ter obvestilom delodajalca o novem računu. Vi morate le prenesti sredstva s svoje prejšnje banke, ji vrniti plačilne in kreditne kartice ter poravnati vse odprte obveznosti.

Torej, ste pripravljeni na novo bančno izkušnjo? Oddajte svoje kontaktne podatke in vas bomo poklicali, da se dogovorimo glede odprtja računa!

Mogoče vas zanima tudi?